изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:56 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ    
Новини

МИНИСТЕРСТВО НЕ ПУСКА БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ В ИНДУ

Със свое писмо от 18 юли т.г. зам.-министър Стамен Стаменов от МОНТ отказва приема на 15 бесарабски студенти за учебната 1996/1997 г. в добричкия Институт за детски и начални учители.



Аргументацията звучи повече от бюрократично - "във връзка с предстоящото преобразуване на същия институт, съгласно бл. 14 от преходните и заключителни разпоредби от Закона за висшето образование, смятам за нецелесъобразно утвърждаването на допълнителен прием на студенти - граждани на Молдова и Украйна".

 

С НОВИ ЦЕНИ НА ОЛИОТО ЩЕ НИ ПЪРЖИ "КАЛИАКРА"

От 1 септември поскъпва олиото в Добрич. Вчера ЕООД "Калиакра" е депозирало в кметството новите цени. Литър наливно олио вече ще бъде с производствена цена от 73,20 лева /с ДДС/. Това ще рече, че в магазинната мрежа цената му ще стига до 83,45 лева на литър. Бутилирано в стъклен амбалаж, рафинираното масло ще бърка на добричлии до 90 лева, защото новата му производствена цена ще е 79,30 лева за бутилка... В обясненията си пред кметството и Националната комисия по цените фирмата е заявила, че новото поскъпване се дължи на високия лихвен процент и на цените на горивата и тока.

НДТ - 24 август 1996 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди