изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:10 EET
Лявото крило на БСП обвинява кабинета в корупция    
Политика

Членът на Висшия съвет на БСП Илия Божинов твърди, че обвиненията в корупция засягат пет министерства – от БСП, НДСВ и ДПС. Той възнамерява да поиска оставката на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров на предстоящия пленум на БСП.



Илия Божинов възнамерява да представи на пленума на БСП на 26 август информация за сигнали за корупция на високите етажи на властта. В специално интервю на Дарик радио представителят на новосъздаденото ляво крило в партията твърди, че случаят със злоупотребите в „Топлофикация“ - София е „само върхът на айсберга, от който започнаха да се разплитат далаверите в енергетиката“.

Илия Божилов, който е член на Висшия съвет на БСП, твърди, че не е предоставил предварителна информация за сигналите, с които разполага, на МВР. Той обоснова това с факта, че част от те вече са представени в Комисията за борба с корупцията в парламента, в пресата. Божилов възнамерява да ги предостави за проверка в министерствата и в прокуратурата. „Не мога да кажа дали министърът е пряко замесен или неговия заместник, но той е длъжен да знае. Ние не искаме незабавни действия.“, подчерта Божилов.

Представителят на лявото крило в БСП възнамерява да поиска оставката на министър Овчаров, защото той се е държал „политически некоректно“ спрямо левите избиратели. Той коментира, че според отчета за първата година на управление на кабинета корупцията е само на ниво администрация, а е необходимо да се проверят и високите етажи на властта, за да се изпълнят изискванията на Европейския съюз.

Повече по темата:

Янаки Стоилов: БСП отива все по-надясно

БСП

Ахмед Доган: Партиите не трябва да губят апетита си към властта

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Лявото крило на БСП обвинява кабинета в корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди