изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:53 EEST
Борисов ще призове ГЕРБ да не подкрепя Първанов    
Политика

Бойко Борисов ще призове структурите на ГЕРБ да не подкрепят втори президентски мандат на Георги Първанов. Това е съобщил в четвъртък столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ по време на срещата си с БЗНС на Георги Пинчев. Призивът ще бъде отправен по време на среща на Борисов с националните координатори на сдружението през почивните дни, каза Пинчев. Думите му бяха потвърдени от зам.-кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.



Самият Борисов не направи изявление.

Решението му ГЕРБ да не подкрепя Първанов бе сведено на земеделците  два дни след срещата му с президента. Макар че бе отправил публични питания към държавния глава дали подкрепя правителството на тройната коалиция, което сам създаде преди година и дали ще работи за предсрочни избори догодина, Борисов заяви след срещата с Първанов, че тези въпроси не са обсъждани. Дискутирана била единствено кризата с отпадъците на София.

Източници от общината заявиха за Mediapool, че Борисов ще призове ГЕРБ да не подкрепя Първанов с мотива, че такова е всъщност желанието на повечето членове на сдружението.

Земеделците на Пинчев бяха при Борисов, за да му връчат решението на Управителния си съвет, с което го издигат за кандидат-президент. Пинчев не каза дали Борисов е приел номинацията, но подчерта, че той е единственият припознат от БЗНС като успешен кандидат.

Кметът, който по-рано заяви, че свързва политическото си бъдеще със земеделците и ВМРО, все още не е решил дали ГЕРБ ще участва със собствен кандидат на изборите и ако да, дали това ще е той или заместникът му Цветанов.

Стои и евентуалната възможност Борисов да даде подкрепа за десния кандидат-президент Неделчо Беронов. Репортери видяха, че след излизането на Пинчев Борисов започна среща с Евгений Дайнов от СДС.

По повод неколкократните изявления на столичния кмет, че десният кандидат –президент не е търсил контакт с него, Беронов заяви тази седмица, че преди това очаква Борисов да изясни сам за себе си генералния въпрос – дали ще се кандидатира на предстоящите избори, дали ще подкрепи Първанов и какви са критериите на ГЕРБ за подкрепа на една или друга кандидатура.

Пинчев предупредил кмета за готвен “атентат” срещу него

Георги Пинчев съобщи още, че запознал Борисов с готвен “атентат” за “свалянето на кмета на българската столица и за неговото елиминиране от българската политика.”

Според Пинчев Върховният административен съд ще отстрани кмета Борисов така, както е отстранил кметовете на Опака и Велинград, които също са имали участия в търговски дружества, които не са били заличени в съдебните регистри след заемането на постовете.

Пинчев каза още, че ДСБ са обжалвали пред съда решението на Общинската избирателна комисия, с което комисията не удовлетвори тяхното искане кметът Борисов да бъде отстранен от длъжност заради участие във фирми.

http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Борисов ще призове ГЕРБ да не подкрепя Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди