изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:49 EEST
ОБСЪЖДАХА ДОВЪРШВАНЕТО НА ЕЗЕРОТО В ЗООПАРКА    
Новини

Предстоящите довършителни дейности по езерото в Центъра за закрила на природата и животните бяха тема на разговорите по време на работната среща на кмета на Добрич Детелина Николова с групата от ПроЗоо.   



От пресслужбата на Общината заявиха, че специалистите от ПроЗоо са предложили нова концепция за изолацията на езерото, а от своя страна г-жа Д. Николова и зам.-кметът арх. Пл. Ганчев ги информирали, че вече е разработена процедурата за избор на изпълнител на сондажа, необходим за поддържането на нивото на водата в езерото за пеликаните и другите водоплаващи птици. Арх. Ганчев сподели още, че започналият през септември 2003 г. процес за официално приемане на обекта за експлоатация и получаване на разрешение за въвеждане вече е финализиран и цялостната документация е внесена в РДНСК.

През следващата година ще бъде чествана 10-годишнината от основаването на Дружеството ПроЗоо. Обсъждани били идеи за отбелязването на юбилея.  Представителите на дружеството споделили намерението си да се срещнат с бизнесмени и с общински съветници, за да отправят своите предложения и да обсъдят с тях намеренията си за партньорство с цел бъдещата поддръжка и развитие на Центъра.

Гостите от Швейцария получили от кмета представителния каталог на Добрич и останали изненадани и впечатлени от рубриката и снимките на Центъра за защита на природата и животните. НДТ

 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАХА ДОВЪРШВАНЕТО НА ЕЗЕРОТО В ЗООПАРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди