изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:10 EEST
ПУСКАТ ВЪЗДУШЕН ТРОЛЕЙ ОТ НОС ЧИРАКМАН ДО МОРЕТО    
ОбществоОт днес до неделя на централния плаж в Каварна и на нос Чиракман се провежда първият у нас фестивал на екстремните спортове. Над 1 000 любители на силните изживявания от 15 клуба в страната ще демонстрират спиращи дъха умения. Първият фестивал на екстремните спортове е организиран от община Каварна и Екстремус инфо. Вчера на централния плаж в Каварна бе издигната изкуствена алпийска стена, висока 8 и широка 4 метра. Тя ще бъде използвана за катерене.

 За първи път ще се демонстрира техниката "тролей" - спускане по въже от високия 120 метра нос Чиракман до морето. Такова нещо в България никога не е правено, твърди собственикът на Екстремус инфо Иво Кунев. Въжетата са три, а над тях инструктор управлява спускането на състезателя. Целта на първия по рода си фестивал на екстремните спортове е да се демонстрират умения, които се придобиват в продължение на 10-15 години. Сред участниците са и пещерняци от Украйна, както и българите, направили успешна експедиция в най-дълбоката в света пещера - Крубер-Вороня в Кавказ. Сред спортове, които ще бъдат демонстрирани, пещерно дело, парашутизъм, парапланеризъм, гмуркане, рафтинг, off-road /изкачване на трудни терени с велосипеди и джипове/, бънджи, уиндсърфинг, яхтинг и алпинизъм.  Желаещите лично да опитат някои от видовете спорт и да покачат нивото на адреналина си, ще имат възможност да го направят. Екстремният фестивал има амбицията да се превърне в ежегоден, като още следващата година да продължи не три дни, а цяла седмица.
 


Сходни връзки

ПУСКАТ ВЪЗДУШЕН ТРОЛЕЙ ОТ НОС ЧИРАКМАН ДО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди