изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:40 EET
ДОБРИЧКОТО "ВиК" ЕЖЕМЕСЕЧНО РЕАЛИЗИРА 78 % ЗАГУБИ НА ВОДА    
НовиниВ същото време дружеството изтегли 15 млн. кредит за погасяване на задължения към енергодоставчик


"ВиК"-Добрич, реализира ежемесечно 78 % загуби заради амортизираната водопреносна мрежа в областта. Това заяви управителят на дружеството Величко Василев. Само в село Българево дружеството реализира над 90 % загуби. "Там месечно доставяме по 110 хил. кубика вода, а замерванията ни показват, че загубата е 100 хил. кубика" - каза още В. Василев. 
В края на миналата седмица дружеството изтегли банков кредит в размер на 15 млн. лв., с който да погаси задълженията си натрупани към електроразпределителното дружество. "Погасихме натрупаните задължения в размер на 11 150 хил. лв. Останалата част от сумата 3 850 хил. лв., ще инвестираме в закупуването на помпи и подмяна на водопроводи" - добави още Василев.
Като обезпечение по кредита дружеството е декларирало стари и бъдещи вземания от 90-те хиляди абонати в областта. Досега несъбраните суми са над 6 млн. лв. Ромският квартал в града дължи над 1 млн. лв., добави още Василев.
Дружеството внесе предложение в ДКВЕР, като иска цената на кубик вода да стане 2.39 лв. Ако това предложение бъде одобрено от регулаторния орган, то добруджанци ще плащат най-скъпата вода в страната. Управителят на дружеството поясни още, че в предложената цена е калкулирано обслужването на кредита, който е за срок от 15 години, както и увеличение на електроенергията.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКОТО "ВиК" ЕЖЕМЕСЕЧНО РЕАЛИЗИРА 78 % ЗАГУБИ НА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди