изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:54 EEST
КУЧЕТА И ГЛИГАНИ СИ РАЗМЕНИХА РОЛИТЕ В ХИТОВО    
НовиниЛовни кучета се изложиха позорно на тазгодишния национален събор на ловното куче в местността "Бостан чешма" край добричкото село Хитово.

Вместо гончетата да надушват следите на дивите прасета и да ги облайват, над 500 зрители изпопадаха от смях, наблюдавайки глиганите да се стрелкат след кучетата, а гончетата да се спотайват в ъглите на оградения полигон. Според правилата на турнира, в рамките на 5 минути едно гонче трябва да надуши свинята, да я наближи възможно най-близо и да я облайва настървено. Голяма част от ловните кучета обаче припнаха уплашени към храсталаците, а дивите прасета се вживяха в ролята на преследвачи. "Такива шопари рядко се срещат. Единият тежи близо 200 кг, а другият малко над 100. За тях броихме 300 лева, осигурени от Ловно-рибарския съюз в Добрич. В момента глиганите са в Карапелит и най-вероятно ще ги ползваме и за други състезания", заяви председателят на ловната дружинка в Хитово Найден Вълков.    

Общо 65 кучета от цялата страна се включиха в XIIІ-я Национален събор на ловното куче. Първото място при най-малките четириноги грабна ягдтериер от Пловдив. Призът във втора група получи дратхаар от Силистра, а при гончетата триумфира кучето на Пламен Драганов от добричкото село Карапелит. За призьорите бяха осигурени купи и специализирани храни за кучета.

Приходите от символичния вход от 1 лев ще отидат за ремонта на хижата на тамошните авджии, които са 42-ма.

На 23 септември в местността Дъбовете ще се проведе Втория събор на Ловно-рибарското сдружение в Добрич, на който ще присъстват представители на всички ловни дружинки. Програмата ще включва и състезание, в което участниците ще премерят точни си мерник със стрелба с ловна пушка.

През 70-те години в гората край Хитово много често ловуваха Тодор Живков и Пенчо Кубадински, а тук беше развъдник на диви прасета, муфлони и елени, коментираха с носталгия авджиите.

 


Сходни връзки

КУЧЕТА И ГЛИГАНИ СИ РАЗМЕНИХА РОЛИТЕ В ХИТОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди