изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:43 EEST
ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ: МАРИНОВ СТЕГНА БАГАЖА ЗА ПАЛЕРМО    
НовиниВ най-скоро време ще се разбере дали на европейското за юноши в Италия ще участва и Анани Ташев

Светлин Маринов от СКВТ "Добруджа" е единственият добричлия, който със сигурност ще участва в предстоящото европейско първенство по вдигане на тежести за юноши старша възраст, което ще се проведе в началото на септември в италианския град Палермо. От Жанета Георгиева - треньор в СКВТ "Добрич", разбрахме, че се очаква потвърждение дали Анани Ташев да стегне багажа за шампионата на Стария континент. Вчера сутринта треньорът Нено Терзийски се обадил и казал, че от федерацията все още обмисляли дали Анани да участва на европейското за юноши или на световното за мъже.

Вчера от Светлин Маринов, който тренира с националите в село Смилян до град Смолян, научихме, че днес момчетата ще се изместят в София, където ще проведат заключителния етап от подготовката си.

"Възстанових се от контузиите и се намирам в добра спортна форма. В момента изхвърлям 120 кг и изтласквам 152 кг. На европейското ще участвам в кат. до 62 кг и ако успея да повторя резултатите си, то имам възможност да стъпя на почетната стълбичка", каза Маринов. Това ще бъде негово четвърто участие на европейски шампионат. През 2004 година възпитаникът на Тодор Кирчев и Стефан Цончев стигна до четвъртото място в двубоя и взе бронз в "изхвърлянето". Миналата година тежкоатлетът приключи пети.

Ако Анани Ташев замине за Палермо, ще участва в кат. до 77 кг. Неговите тренировъчни резултати в момента са 145 кг в изхвърлянето и 185 кг в изтласкването. Дневно той тренира двуразово и изкарва по 4-5 часа там.      

Междувременно се разбра, че кандидатурата на София за домакинство на Евро 2008 за мъже и жени по вдигане на тежести ще бъде обсъдена в Палермо на 4 септември, съобщи президентът на БФВТ Андон Николов. Тогава е генералният конгрес на Европейската федерация по вдигане на тежести, а на следващия ден започва Европейското първенство за юноши и девойки. “Кандидатите са София, Рим и Подолск. Руският град вероятно ще бъде отхвърлен, защото участниците ще трябва да се прекачват на различни самолети. Рим е фаворит, защото генералният секретар на Европейската федерация Ерколани Марино Касадей е италианец, макар и от Сан Марино. Затова напоследък в Италия се провеждат често континентални първенства за различните възрасти”, обясни Андон Николов. София бе домакин на еврошампионатите за мъже и жени през 2000 и 2005 г. НДТ

 


Сходни връзки

ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ: МАРИНОВ СТЕГНА БАГАЖА ЗА ПАЛЕРМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди