изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:36 EET
ИНСТАЛАЦИИ И ВИДЕОАРТ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ГАЛЕРИЯТА    
КултураСнощи в Художествената галерия в Добрич се откри изложбата  "медиАРТопедия". Тя включва инсталации и видеоарт  на тема "Медиите като протези на човешките сетива или органи". Неин автор и куратор е Вероника Рачева.

Пред присъстващите тя представи авторите и техните творби. Посочи, че проектът не е с комерсиална насоченост. Една от целите му е да се направи мост между теорията на канадския учен Маршал Макдуъл и съвремието. Творбите са артистичен трактат на неговата теория като се използват неконвенционални средства, посочи Вероника Рачева..
В експозицията са включени творби на млади автора от Варна и София - Нено Белчев, Ирма Водева, Велико Маринчевски , Стефка Георгиева, Виктор Петков и Георги Кръстев. Те представят 4 инсталации - "Река от коса", "Ефект от "ампутирана" гора", "Слънчеви очила" и инсталация-аквариум, както и видеоинсталация - "Камък със сърце" и видеоарт-триптих. Интерес предизвика триптихът, който прави аналогия между играта на лимки и съвременните компютърни игри. Инсталацията "Река от вода" съотнася разпиляната коса, в която има гребен, с река, която преминава през мост. В инсталацията на Стефка Георгиева пък устите на главите са потопени във вода, така че думите, които биха изрекли, да се разпилеят в общото.
Проектът се реализира с финансовата помощ на Фонда за подкрепа на дебютни проекти - Национален фонд "Култура", Швейцарската културна програма в България, cult.bg  и Гьоте институт. Той се представя за пръв път в Добрич.
 


Сходни връзки

ИНСТАЛАЦИИ И ВИДЕОАРТ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди