изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:06 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА БЕЛАРУС    
ОбществоВчера областният управител Динчер Ханджиев се е срещнал с извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус у нас Вячеслав Качанов. Дипломатът е изразил радостта и доволството си, че първата му визита като посланик извън столицата е именно в Добричка област. Досега той е идвал тук в качеството си  на търговски съветник. Първото му посещение у нас е било през 1989 г. в Каварна.

Посланикът е изразил задоволството си от доброто представяне на Беларус на открилото се вчера изложение "Селското стопанство и всичко за него". И е посочил, че в годините на СССР, стокообменът между Беларус и България е бил около 600 милиона долара, предимно техника и селскостопански продукти. "Получавахме чудесни български домати, а днес на беларуския пазар те са изместени от турските и испански домати. Беларуските също ги конкурират. Надявам се искрено да възобновим стокообмена", е споделил посланикът. Той е посочил, че днес в Беларус се произвеждат всички видове селскостопански машини и инвентар, които имат пазар и в Канада, Австралия и САЩ. В Беларус се работи по програма за възраждане на селските райони 2005-2010г., по която са предвидени за усвояване 31 млрд. долара.
Областният управител е споделил идеята да се направят проучвания за побратимяване на икономически региони с подобни такива в Беларус. Посланик Вячеслав Качанов е обещал да се ангажира за проучването на такива региони. Според него, идеите, обсъдени на срещата са много хубави и се надява на бъдещи ползотворни контакти, защото двете страни имат много допирни точки, съобщиха от пресслужбата на областната управа.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА БЕЛАРУС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди