изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:49 EET
ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИНСЦЕНИРАХА ОТВЛИЧАНЕ НА ПРИЯТЕЛ ЗАРАДИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН    
Ред и сигурностДвама криминално проявени от Добрич - на 18 и 16, години  са инсценирали отвличане, за да задигнат новия мобилен телефон на 13-годишно момче.  Помагали им двама негови приятели и връстници.
В понеделник около 15.00 часа в Първо РПУ в Добрич три деца на 13 години подали сигнал, че неизвестен маскиран, въоръжен с нож ги е нападнал. Той задигнал пари и мобилния телефон на едно от момчетата. Отвлякъл четвъртия им приятел. Според сигнала, престъплението било извършено в района на паметника на Незнайния войн в Градския парк в Добрич. Те разказали, че инцидентът е станал около 12.30-13.30 часа, маскираният е отвлякъл четвъртото дете от групата, съобщиха вчера от ОД "Полиция".

След получаване на сигнала са предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за задържане на извършителя и разкриване на престъплението. Сформирани са екипи за работа и са проведени издирвателни мероприятия за откриване на отвлечения. В резултат на предприетите мерки, след полунощ, е задържан маскираният грабител - Р. В. на 18 години, както и обявеният за отвлечен Д. П. - 16 години. При разследването полицаие установили, че извършителят и отвлеченият са съучастници с две от "потърпевшите" деца от групата и заедно са инсценирали отвличане. Целта им била да ограбят четвъртото момче, което единствено не било посветено в тайната. Задигнали са му 25 лева, а очевидно целта на грабежа и инсценировката е бил новият му мобилен телефон  "Sony Erikson K700i", който струва около 550 лева.
В процеса на изясняване на случая са намерени и иззети откраднатия GSM и ножа, с който са заплашвани децата. Изясняването и документирането на престъплението продължава.
НДТ научи, че похитителят и похитеният са криминално проявени. Те имат регистрирани кражби с нанесена телесна повреда. Предстои материалите по случая да се предадат на прокуратурата. 
 


Сходни връзки

ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИНСЦЕНИРАХА ОТВЛИЧАНЕ НА ПРИЯТЕЛ ЗАРАДИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИНСЦЕНИРАХА ОТВЛИЧАНЕ НА ПРИЯТЕЛ ЗАРАДИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН
Автор: Anonymous да 2006-09-05 @ 17:55 EEST
ti da ni si edin ot tjah

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди