изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:59 EEST
Е.ОН МОНТИРА 100 ЩЪРКОБРАНА    
ЕкологияЕ.ОН България ще постави специални устройства, които не позволяват на щъркелите да кацат на електрическите стълбове, които очевидно са тяхно предпочитано място за почивка. Това съобщиха от пресслужбата на електроразпределителното дружество. Афинитетът на птиците към високите стълбове често води до злополуки. Това е причината, поради която фирмата предприема екологичната акция.

Като компания, която винаги високо е ценяла и се е грижила за биоразнообразието и защитените видове, Е.ОН България поема ангажимента да инсталира 100 щъркобрана в района на село Могилище и село Селце. През миналата година са били поставени 51 щъркобрана в Добрички регион, се казва в нарочно прессъобщение от дружеството. „Надяваме се щъркобраните да сложат край на инцидентите с тези красиви и редки птици. Компанията ще предприеме всички необходими стъпки, които са в нейните възможности, за да ги предпази", е заявил г-н Манфред Пааш, председател на управителния съвет на Е. ОН България.
Припомняме, че на 24 август по сигнал от екоинспектори от РИОСВ-Варна намериха мъртви и обгорени 23 щъркела точно в района на селата Могилище и Селце. Това не е единствения случай. Екологът Кольо Атанасов от село Безводица заяви, че по това време - когато щъркелите поемат своя път към Африка, а много чести случаите на смърт сред ятата, които кацат по далекопроводите.
 


Сходни връзки

Е.ОН МОНТИРА 100 ЩЪРКОБРАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди