изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:58 EEST
В ДОБРИЧ ОТКРИХА ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ ПО ПРОГРАМА "ХЕТТРИК"    
Новини

Осветлението на мини-терена в Добрич е аналогично с това на Олимпийския стадион в Атина



В Добрич вчера бе открито игрище за минифутбол, изградено по програмата "Хет трик" на УЕФА. На тържеството присъстваха кметът на Добрич Детелина Николова, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, председателите на Зоналния съвет на БФС и на ОС на футболната централа - Благой Калфин и Иван Манолов и изп.-директор на "Динамик ресурс" Димитър Братованов. Както вече НДТ писа игрището с изкуствена настилка се намира в двора на Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий". Новото вчера бе, че теренът имаше осветление, за което Общината е отделила средства. То е монтирано, остава само да бъде свързано. Осветлението е аналогично с това на Олимпийския стадион в Атина, но в по-малки размери, каза г-н Братованов. Размерите на игрището са 14 на 27 метра. То е със специално незамръзващо покритие, а това дава възможност на децата да ползват терена целогодишно. Вчера изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов подари на Детелина Николова няколко фланелки, шапки и футболни топки, а от своя страна тя ги дари на домакините, за да може с тях да играят децата.

В Добрич новият изпълнителен директор на БФС Борислав Попов заяви, че румънската полиция ще охранява българските фенове от границата до стадиона в Констанца и обратно. Той добави, че лично президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов преговаря за осигуряване безпроблемното пребиваване на нашите запалянковци на румънска територия. Пред журналистите той сподели още, че БФС готви дългосрочна стратегия за развитие на детско-юношеския футбол. "За целта ще бъдат завишени отделяните средства, които идват от ФИФА и УЕФА. Ще направим предложение до ДАМС да се кандидатства пред Народното събрание за увеличаване парите за детско-юношески футбол, които отделя държавата. Контролът по изразходване на средствата ще бъде завишен, като предстои създаване на специална комисия. БФС ще предложи на правителството цялата материална база да бъде предоставена на клубовете, които я ползват.

Шефът на фирмата "Динамик ресурс", която изпълни проекта, заяви че са изпълнили 24 180 кв.м с изкуствена тревна настилка за терени по програма "Хеттрик" на УЕФА. "Благодарение на тези терени децата ще имат възможност не само да спортуват масово, но и да играят при европейски условия", каза Димитър Братованов.

"За нас е чест, че в Добрич има такова модерно игрище. То показва, че публично-частното партньорство води до добри резултати", заяви кметът на Добрич Детелина Николова.

Идеята е на 25 септември - Деня на Добрич, на това игрище да организираме турнир по футбол, заяви Йордан Йорданов, който освен, че е преподавател в учебното заведение е и председател на спортната комисия към Общинския съвет.

Откриването на игрището бе съпътствано с футболен мач, в който участваха деца от школата на "Добруджа". Вчера изпълнителният директор на БФС у нас откри подобни игрища още в Каварна и във Велико Търново. НДТ

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ОТКРИХА ФУТБОЛНО ИГРИЩЕ ПО ПРОГРАМА "ХЕТТРИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди