изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:31 EET
ДЕСЕТ НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
Общество

В 17 часа снощи изтече крайният срок за внасяне на предложения за удостояване със званието “Почетен гражданин на Добрич” за 2006 г. Номинациите се правеха пред председателя на Общинския съвет.



Народната певица Галина Дурмушлийска е номинирана за цялостния й принос в опазването и популяризирането на добруджанската песен и на българската музикална култура. Краеведът и зооинженер Георги Топалов е отдал 35 години на животновъдството като зооинженер в Добрич и областта и е допринесъл за развитието на отрасъла. Издал е седем книги. Изследовател, загрижен за целостта на селищата в областта. Поетът, белетрист и деятел на културата Драгни Драгнев е номиниран за цялостния си принос за развитието на културата. Екатерина Димова е изпълнителен директор на “Добрички панаир” АД, допринесла за неговото утвърждаване и развитие. Живко Кайкамджозов е инициатор и основен двигател на шахматните турнири по Добруджанското Черноморие. Шахматен методист, треньор и съдия, отговорен секретар на Българската федерация по шахмат. Той е спортен журналист, шахматен състезател на национални и международни срещи, доайен на шахмата у нас и в чужбина, автор на 32 книги на шахматна тема. Рада Въртунинска е изследовател на далечната и по-нова история на добруджанската култура, автор на няколко книги. Райно Митев е дългогодишен ръководител на Строително-монтажен комбинат, допринесъл за строителството на КК “Албена”, главен директор на ДСК Добрич. Развива активна обществена дейност. Руска Цекова е номинирана по повод 80-годишнината й. Дълги години тя е главен художествен ръководител на Кукления театър в Добрич. Посветила е живота си на децата. Стоян Нонев е на 60 години, работи в Исторически музей. Посветил е живота си на опазването на природата и преди всичко на птиците. Ст.н.с. І степен д-р Христо Контев е предложен за удостояване със званието заради съществения му принос с дългогодишната си растителнозащитна дейност, богата научна биография, значителен принос в подготовката на млади научни кадри в ИПС “Добруджа”.

Новият почетен гражданин на Добрич ще бъде избран на заседание на Общинския съвет през септември, а официалното му обявяване ще бъде на тържествената сесия в Деня на Добрич – 25 септември.

НДТ

 


Сходни връзки

ДЕСЕТ НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди