изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:42 EEST
КМЕТОВЕТЕ НЕ ОДОБРЯВАТ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО    
НовиниПроектозаконът за културното наследство е бил обсъждан на състоялото се в края на миналата седмица заседание на УС на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ в Несебър, в което участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова.

Добричкият градоначалник заяви, че всички участници в заседанието не са одобрили съсредоточаването на всички решения и контролни функции по отношение на културните паметници в ръцете на държавата. Кметовете адмирират положително създаването на нови раздели в проектозакона - номинация за световно наследство и културно наследство в риск, добави още Д. Николова.
Обсъдено е било също да се предложи на предстоящото Общо събрание на сдружението общините, неиздължили членския си внос, да заплащат лихва върху дължимото, добави още Д. Николова.
Тазгодишната среща на местните власти ще бъде на 12 октомври в Златни пясъци, съобщи още Д. Николова. Добричкият градоначалник е в комисията за определяне критериите за номинации за традиционните награди, които връчва сдружението.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕТЕ НЕ ОДОБРЯВАТ ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди