изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:34 EEST
ТРИМА КМЕТОВЕ ВЪРТЯХА РИБНИ СПЕЦИАЛИТЕТИ ЗА РУСКАТА МЕГАЗВЕЗДА Ф. КИРКОРОВ    
Общество10 вида риба и 40 тона миди на феста в Каварна. Бащата на Киркоров - Бедрос Киркоров, също дойде на рибния и миден фест в морския град

16 шатри в центъра на Каварна и край стадион "Калиакра" посрещат хилядите гости на града за рибния и миден фест, чийто старт бе даден вчера за трета поред година и ще продължи до 11 септември. Първите му гости бяха 24-те очарователни момичета от агенцията на Жени Калканджиева, които тази година ще си оспорват короната на Мис Черно море. Надпреварата за най-красиво момиче е в рамките на фестивала, като Каварна е домакин на проявата за първи път. Красавиците са настанени в комплекс "Русалка" и до 6 септември ежедневно ще провеждат усилени репетиции за шоуто.
В ранния следобед вчера майстори кулинари въртяха изкусни рибни специалитети, чийто аромати се носеха далеч до морето.
10 вида риба, сред които сом, шаран, чига, сафрид, акула, карагьоз, калкан са осигурени за феста, а от плантациите в Дълбока и Чиракман се вадеха тонове миди. Специално от Шабленското и Дуранкулашкото езера пътуваха раци.
Атракцията на откриването на третото издание бяха тримата кметове на Каварна, Видин и Пещера, които приготвиха вечерята за руската мегазвезда Филип Киркоров. Цонко Цонев, д-р Иван Ценов и Стелиян Варсанов се наредиха и пред очите на многобройната тълпа зяпачи, спретнати в бели халати и с готварски шапки на глава, всеки приготви изненадата си. Кметът на Каварна Цонко Цонев изпече пълен с дивисил и лимон карагьоз, градоначалникът на Видин д-р Ценов демонстрира пържен сом, специално донесен от Видин, а колегата му от Пещера Стелиян Варсанов изпържи пресен шаран от Пещера.
С огромен апетит Филип Киркоров дегустира вечерята си и не спести ласкави думи за готвачите. Изненадващо гост на каварненския градоначалник бе и бащата на руската поп звезда - Бедрос Киркоров.
Специално за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев разкри рецептата на карагьоза, който приготви.
РЕЦЕПТАТА НА КМЕТА
Един карагьоз се нарязва на прорези, след което се поставя в специална марината, за да се опие. Важно е и от какво точно е маринатата, изтъкна още Ц. Цонев, като добави, че най-хубава става като се използва бялото вино "Калиакра мускат", към което се прибавя сол. След като престои половин час във виното карагьозът се изважда и прорезите се напълват с дивисил и резен лимон. Последната фаза е мятането на рибата на скарата.
Цонев разкри още, че рецептата е научил от свой приятел - готвач, като веднъж вече е пробвал приготвянето й у дома. 
 


Сходни връзки

ТРИМА КМЕТОВЕ ВЪРТЯХА РИБНИ СПЕЦИАЛИТЕТИ ЗА РУСКАТА МЕГАЗВЕЗДА Ф. КИРКОРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди