изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:27 EEST
СПРЕНИ СА ДВА ОБЕКТА КРАЙ МОРЕТО    
Общество
Общо 330 проверки са извършени на обекти по курортите на Северното Черноморие за спазване на законите за храните и за здравето.

 В периода от 24 юли до 26 август са проверени 301 обекта за производство и търговия с храни в курорта Албена, в Балчик и Кранево. Три от тях са за производство на храни от неживотински произход, други 51 - за търговия с храни, а 247 - обекта за обществено хранене. Съставени са 56 акта за административни на физически лица и са издадени две заповеди за спиране експлоатацията на обекти.  От РИОКОЗ информират, че най-чести причини за съставените актове са свързани с пропуски във воденето на системите за самоконтрол, липса на термометри към хладилните съоръжения и невписване на температурите в дневниците към системите за самоконтрол. Констатирани са пропуски в санитарно-хигиенния и дезинфекционен режим, работа с нередовна лична здравна документация и допусната експлоатация без регистрация по Закона за храните.
 


Сходни връзки

СПРЕНИ СА ДВА ОБЕКТА КРАЙ МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди