изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:10 EET
ДЕЦА РИСУВАТ МОРЕТО В ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ    
ОбществоАтелие за детско творчество уредиха художествената галерия в Каварна "Христо Градечлиев" и известната художничка Дарина Янева. В продължение на два дни 16 изявени деца в областта на изобразителното изкуство изработваха сред платната на галерията пощенски картички, с които подредиха изложба.Темата, по която твориха малките художници, бе "Море и цвят", а техниката - акварел и апликация.

В края на лятото и началото на есента даваме възможност на децата да опитат своето въображение, като използват различни материали, каза уредничката Галина Димова. По-нататък възнамеряваме да направим и пленер с наши деца - те също заслужават вниманието, което отделяме на студентите и майсторите на четката от страната.
"Идеята за ателието се роди, когато разглеждах фигурите на децата от школата по керамика към Общинския детски комплекс", отбеляза Дарина Янева. - "Видях, че децата са талантливи и реших да направя нещо за тях. От известно време ръководя в София ателие за детско творчество "Дая", защо да не направя такова и в Каварна,  казах си и ето ме тук, в Каварна. От 1998 г. участвам в пленерите на художествената галерия и общината и градът и морето заемат сериозно място в моето творчество. А работата с децата наистина е удоволствие".
 


Сходни връзки

ДЕЦА РИСУВАТ МОРЕТО В ПОЩЕНСКИ КАРТИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди