изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
ДУПКИ ПО ПЪТЯ ИЗПРАЩАТ ТИР-ОВЕ В СЕЛСКИ ДВОР    
Новини

Поне 15-ина пъти автомобили са събаряли оградата и влизали в двора на бай Стоян докато се опитват да избегнат дълбоките дупки по пътя на село Ведрина

Почти двукилометров участък от пътя, който преминава през село Ведрина,  е осеян с дълбоки дупки и създава опасност от катастрофи, алармира пред медиите кметът на селото Елена Друмева. Тя обясни, че главният селски път е част от републиканската пътна мрежа.



Шофьорите, включително и на ТИР-ове и камиони, предпочитали да минават по него, тъй като съкращава пътя им за Варна. Селото е на границата между Добричка и Варненска области. Откъм Варна пътят е в добро състояние, но  участъкът, който преминава през село Ведрина е окаян. Дупките по него са нагъсто. Освен това има дупки с дълбочина от по 15-ина сантиметра.Шофьорите са принудени да се движат само в едното платно. От движението по дупките на тежки автомобили къщите около пътя са с напукани стени и натрошени стъкла.

Стоян Станев Стоянов, чиято къща е на кръстовището, най-често е бил потърпевш. Казва, че поне 15-ина пъти са му събаряли оградата. Вече се отказал да я ремонтира. Веднъж една шкода влязла в двора и се спряла на подредените от него камъни. Така и не могла да потегли след това.  Имало е случай, когато камион е засегнал и стената на къщата му. "Сега вече шофьорите малко се понаучиха и взеха да не влизат. Преди без малко и къщата щяха да съборят, докато избягват дупките по пътя", разказва бай Стоян. И добавя, че положението е особено сериозно през зимата.

Пътят е от републиканска пътна мрежа и като такъв се стопанисва от "Областно пътно управление". През миналата година той е бил изкърпен. През зимата обаче състоянието му се е влошило и дупките пак зейнали, станали и по-големи. Е. Друмева обясни, че са се надявали това лято той пак да бъде ремонтиран, но до началото на септември това не се случило и тя е притеснена заради започването на новата учебна година. Кметицата се опасява, че надупченият и опасен път минава близо до училището. В опитите си да избегнат дупките ТИР-овете могат да блъснат някое дете. В школото в селото учат 50 деца от Ведрина и двете съседни села, обяснява Елена Друмева. Тя каза, че неколкократно е правила опити да се свърже с началника на "Областно пътно управление" Дочко Дочев, но безуспешно. Разговаряла със заместника му Неджати Якубов. Той обяснил, че пътят в с. Ведрина е заложен за ремонт през тази година. След като това не станало тя решила да алармира медиите. Хора от селото заплашвали, че ще спрат да си плащат данъците или ще искат държавата да им върне платените пътни данъци, тъй като обрамченият с дупки път на село Ведрина е и платен - за него се изисква винетка. 

Потърсен за коментар началникът на Областно пътно управление инж. Дочко Дочев заяви за НДТ, че пътят Одринци-Ведрина до границата с област Варна ще бъде изкърпен до края на месеца. За целта са заделени 13 700 лв.

НДТ

Снимки Станислава КРЪСТЕВА

 


Сходни връзки

ДУПКИ ПО ПЪТЯ ИЗПРАЩАТ ТИР-ОВЕ В СЕЛСКИ ДВОР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДУПКИ ПО ПЪТЯ ИЗПРАЩАТ ТИР-ОВЕ В СЕЛСКИ ДВОР
Автор: Anonymous да 2006-09-11 @ 23:17 EEST
как няма да са  бласнат те тия животни тираджийте карат като луди и всички се съобразавят с тях.Неможе в населено място 50 тонен тир да кара със 120+ говоря за село Стефан Караджа където керемидите на къщите падат от тея камиони...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди