изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:21 EET
СИЯНА ФУДУЛОВА ЩЕ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ    
ОбществоЗам.-областният управител Сияна Фудулова днес ще участва в Национална конференция на тема "Повишаването конкурентноспособността на българското земеделие-приоритет на научните изследвания", организирана в столицата от Министерство на земеделието и горите и Националния център за аграрни науки.

Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Форумът ще бъде открит от   зам.-министър д-р Светла Бъчварова. Поканени са над 250 специалисти, представители на министерства, на Народното събрание, висши училища, земеделски производители и др. В рамките на форума ще бъдат представени и дискутирани проблемите, които трябва да бъдат решени с разработването на 6 научноизследователски проекта, целево възложени и финансирани от МЗГ. Проектите са насочени към разработване на алтернативни енергоизточници в земеделието и създаване на нови технологии за оползотворяване на биомасата от растениевъдството и отпадните продукти от животновъдството, както и разработване на национална програма за повишаване на сухоустойчивостта и студоустойчивостта на важни селскостопански култури.
На конференцията ще бъдат обсъдени също възможностите за подобряване на трудовата заетост в районите на Източните Родопи и Северозападна България чрез изграждане на пилотни насаждения от трайни култури, регионален анализ на социално-икономическите проблеми на заетите в тютюнопроизводството и разработване на модели за алтернативна заетост след 2007 г.
 


Сходни връзки

СИЯНА ФУДУЛОВА ЩЕ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди