изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:36 EEST
"КРИСТАЛЕН ЕДЕЛВАЙС" СЪБРА НАД 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ    
Новини

В различните туристически игри Добрич бе представен достойно от "Батовска долина", нашите се връщат с отличия и купа   



Туристическо дружество "Батовска долина" участва в туристическите игри за купата на Българската федерация по туризъм и за приз "Кристален еделвайс" на Българския туристически съюз. Проявите се състояха от 8 до 10 септември на язовир Копринка край Казанлък.

В надпреварите взеха участие повече от 200 състезатели от над 20 отбора, а добричкият тим се представи в игрите със 17 души в пет от шестте състезания.

В колоралито се включиха 15 добричлии в групите до 14 г., до 18 г., мъже и жени и ветерани. При завръщането си от отбора споделиха, че двата маршрута не са били добре маркирани и затова някои от състезателите се отклонили от трасето и направили повече време до финала или са пропуснали контроли, което е довело до декласирането им. В комбинираните туристически щафети "Батовска долина" участва с 3 отбора по 5 състезатели в следните постове: 1. - колокрос - 2 км., 2. - минаване по въже, 3. - ориентиране по азимут - 700 м с 5 контролни точки, 4. - минаване през препятствие и 5. - крос - 800 м. И трите ни щафети завършили успешно, но място в тройката е намерил само първият отбор, за което петимата състезатели получили бронзови медали. Това са Никола Райков, Гергана Ненова, Красимир Ненов, Димитър Ченков и Любомира Русева. В различните прояви са се отличили още: Веселина Илиева и Павлета Франгова от ФСГ "В. Левски", Димитър Станчев от ЕГ "Гео Милев", както и Ивелина Димитрова от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий".  

"В състезанието за улов на риба участва Димитър Ченков. Поради източване на голяма част от водата на язовира рибки успяха да хванат само 6-ма състезатели, но нашият представител не беше сред тях. В състезанието по теглене на въже нямахме състезатели с голямо тегло и съответно загубихме. В кулинарния конкурс направихме много добро впечатление, но не бяхме в призовата тройка. Отборът не беше допуснат за участие във водния слалом на основание, че не развива тази спортна дисциплина и за липса на собствено кану и друго оборудване. Все пак всички състезатели успяха да потренират на истинско кану във водите на язовир Копринка", сподели председателят на ТД "Батовска долина" Красимир Ненов.

         Той допълни, че получените 5 бронзови медала от първия отбор на комбинираните туристически щафети и грамотата за второ място за добре устроен палатъчен лагер е много добра оценка за отбора, като се има в предвид, че ТД "Батовска долина" участва за пръв път на туристически състезания от републикански характер.

         90 % от всички медали са получили представителите на ТД "Еделвайс" Пловдив, които са тренирали в продължение на една седмица преди състезанията точно на язовир Копринка и по състезателните трасета.

         За участие в състезанията туристическото дружество получи финансова подкрепа от Община град Добрич в размер на 400 лева. НДТ

 


Сходни връзки

"КРИСТАЛЕН ЕДЕЛВАЙС" СЪБРА НАД 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди