изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:53 EET
30 ГОДИНИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ШАБЛА    
НовиниВ Шабла днес тържествено ще бъдат чествани 30 години средно образование в града.

От кметството на черноморския град съобщават, че с решение на тогавашните ръководства на селищната система и Окръжния народен съвет през учебната 1975-1976 година се слага началото на средното образование в Шабла.

Освен ентусиазма на учителския колектив е бил необходим и много труд, много срещи с ученици и родители. Като всичко ново и това начинание е предизвикало освен доверие и много съмнения, но на 15 септември 1976 учебната година започва с две паралелки ІХ клас. Тепърва се появяват затрудненията с намиране на млади специалисти необходими за новите дисциплини, за професионалната подготовка.

Според Елка Димова, директор на училището тогава, най-точен критерий за качеството на подготовката на І випуск на ЕСПУ “Асен Златаров” са били кандидат-студентските изпити, чийто резултати показват, че училището не отстъпва на водещите школа в тогавашния окръг.

Вече 30 години СОУ “Проф. Асен Златаров” е образователна институция, която дава висока резултатност в учебно-възпитателния процес въпреки обективните трудности. Това показват и комплексните проверки на РИ на МОН, които констатират, че училището дава образованост на ниво ”елитно училище”, а преподавателите показват висок професионализъм.

В петък от 9 часа ще бъде открита новата учебна година в СОУ “Проф. Асен Златаров”. В 10.30 часа ще има тържествен концерт в салона на читалище “Зора”. Програмата предвижда в 12 часа да се състои демонстрация на ученици от профил “информационни технологии “ в сградата на УПК. НДТ

 

 


Сходни връзки

30 ГОДИНИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди