изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:18 EEST
МОН ТЪРСИ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА ЛАГЕРА В КРАНЕВО    
Образование  По време на посещението си в Добрич на 15 септември пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев заяви, че МОН търси правни основания за разваляне на поне две от сделките с пионерските лагери, от които единият е в Кранево.


"Преди аз да стана министър всички бивши пионерски лагери са били включени в капитала на едно търговско дружество. След това една част от тях, може би десетина, най-вече около морето, са били апортирани в търговски дружества. Откакто аз съм министър няма нито един имот продаден или апортиран. Дори по мое предложение парламентът прие "Ученически отдих и спорт" да бъде включено в забранителния за приватизация списък" - каза още Д. Вълчев. От проверката, която бе извършена, стана ясно, че няма нарушаване на закона от юридическа гледна точка - направена е оценка, обяви, пуснати във вестници, апортиран е капитал в капитала на ново дружество, а държавата е получила 49 %, което не е нищо особено и на практика този капитал е извън държавното дружество, разкри схемата министър Вълчев.
Въпреки това той смята, че сделката в Кранево е атакуема, тъй като единият от съдружниците в създаденото дружество е поел ангажимент да извърши определени строителни дейности. Вместо да извърши такива дейности, той изтеглил частта от капитала почти веднага след като я внесъл.
Както НДТ писа през август миналата година, международният детски лагер в Кранево е трябвало да бъде превърнат в хотелски комплекс за деца на богати родители. Такива са били условията, вписани при сделката за апорта между началника на "Ученически отдих и спорт" към просветното министерство Сергей Миланов и частните фирми "Бултур", "Мега тур-2005", "Блустар холидей", "Херон билдинг" и БПП, като мажоритарният пакет се държи от частни лица.
Краневският лагер е една от най-апетитните хапки от 70-те функциониращи детски лагери. Той се намира извън регулацията на село Кранево, но оградата му е на самия плаж. Разположен е на площ от 110 дка с много зеленина. В района на лагера има три масивни сгради и 6 бунгала. Първата постройка е каменна и е строена от румънския аристократ Попеску. През определен период от време тази сграда е била военна база, а след Крайовския договор става държавна собственост.


 


Сходни връзки

МОН ТЪРСИ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА ЛАГЕРА В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди