изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:10 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите 2 денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 4  престъпление и произшествия.

   На 17.09.2006 година в   РПУ - гр. Каварна е получено съобщение, за това, че на същата дата в гр. Каварна, неизвестно лице е влязло в частно жилище и е извършило кражба на мобилен телефон и парична сума от 80 лева.  По случая работят служители на полицията, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителят на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.
 
  На същата дата в РПУ - Ген. Тошево е получено съобщение от с. Калина, общ. Ген. Тошево, за това, че неизвестен извършител, чрез взлом е влязъл в частен дом и е извършил кражба на електрически трион.
  Случаят се изяснява от служители на РПУ - Ген. Тошево. Издирва се извършителят на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

  
  През изминалоте 2 денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са регистрирани 12 пътно - транспортни произшествия с един пострадал гражданин.

  На 17.09.2006 година, около 13.00 часа, в гр. Ген. Тошево, на кръстовището между ул. "Д.Орлов" и ул."Г.С.Раковски", е възникнало пътно - транспортно произшествие между товарен автомобил"ИФА", управляван от 41 годишен водач от с. Къпиново, общ. Ген. Тошево и лек автомобил "Пежо", управляван от 42 годишен водач от гр. Ген. Тошево. В резултат на пътния инцидент е пострадала пътуващата в лекия автомобил 39 годишна жена от гр. Ген. Тошево. Последната е получила фрктура на ребро.
  Обстоятелствата довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.
  
  За времето от 21.00 часа на 15.09.2006 г. до 04.30 часа на 16.09.2006 г. от служители на РПУ - Тервел и Първо РПУ - Добрич са установени двама водачи, съответно на товарен автомобил "Рено" /35г./ от гр. Тервел и лек автомобил "БМВ" /29г./ от гр. Добрич, употребили алкохол над 1.2 промила.
  Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 2.23 и 1.95 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
   Водачът от гр. Добрич, за който е установено, че е неправоспособен, непосредствено преди проверката за алкохол е допуснал и пътно - транспортно произшествие с материални щети. Ударил се в парапета на пешеходния подлез пред входа на градския парк в гр. Добрич.
  По двата случая са образувани досъдебни производства, тъй като деянието на водачите е престъпление везирано в чл. 343 от НК. Двамата водачи употребили алкохол са задържани за срок от 24 часа в съответните РПУ.  

 
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич са  участвали в гасенето на 4 пожара.

  На 16.09.2006 година, около 12.40 часа, в РС "ПБЗН" - Крушари е получен сигнал за пожар в земеделски блок засят с царевица, намиращ се в землището на с. Огняново, общ. Крушари.
  Пожара е потушен от служители на РС "ПБЗН" - Крушари. В резултат на пожара са унищожени около 20 декара с царевица. Спасени са  60 декара с царевица и селско - стопански машини.  
 Причината за пожара се изяснява.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди