изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:36 EEST
ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ БЛОК ПО УЛ. "КАЛИАКРА"    
Новини

Продължава работата по ремонта на жилищния блок по ул. "Калиакра", съобщи за НДТ Илия Михайлов - управител на общинското дружество "Жилфонд - инвест" ЕООД. Сградата е част от жилищния фонд, стопанисван от общинското дружество.



За блока "Жилфонд-инвест" ЕООД спечели проект пред фонда за енергийна ефективност на стойност 295 280 лв. Средствата, които фирмата осигурява по проекта, са в размер на 25 % - 73 820 лв. "Вече мога да кажа, че 95 % от средствата, които получихме по проекта, са усвоени. При започването на ремонтните дейности се оказа обаче, че трябва да бъдат извършени и други ремонти, които възлизат  на 240 хил. лв. Направихме дренаж, за да спрем наводняването на избените помещения в блока на стойност 45 хил. лв., изградихме коминни тела за 20 хил. лв., извършва се ремонт и на асансьора в блока за 20 хил. лв." - разказа още И. Михайлов.
Общо 108 апартамента има в блока, от които 56 са населени. Стремежът на общинското дружество е обектът да бъде завършен до края на ноември, след което в него ще бъдат настанени, след разглеждане на молби, крайно нуждаещите се от жилище граждани.
Същевременно фирмата продължава с акциите към некоректните си наематели. "Около 20 са подготвените заповеди за принудително изваждане от жилища, общинска собственост. До края на месеца ще бъдат разнесени повторните заповеди на тези, които не са се издължили към нас, след което ще преминем към принудителното им изваждане от жилищата" - добави И. Михайлов.
 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ЖИЛИЩНИЯ БЛОК ПО УЛ. "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди