изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:58 EEST
СЪВЕТНИЦИТЕ КАЗАХА "НЕ" НА УЛИЧНИТЕ СВАТБИ    
Новини Единодушно местните парламентаристи вчера дадоха съгласие да бъдат забранени сватбите в открити пространства между блоковете и по улиците на града, при които се използват изпълнения и музикални инструменти и озвучителна апаратура. Забранява се също употребата на звукови сигнали на МПС по сватбите. Това залегна като промяна в общинската Наредба 1, която регламентира обществения ред и сигурност. Повод за докладната, която бе внесена от Николай Николов - съветник от ПД "Социалдемократи", бе и организираната в началото на август подписка от живеещите по три улици в района на Автогарата в Добрич, които многократно протестираха срещу невъобразимия шум, вдиган от сватбите на ромски семейства от района. Служителите на  I РПУ ще следят за спазването на реда, като нарушителите подлежат и на глоба.

Вчера единодушно съветниците - след дебат, приеха и изменения в наредбите на ОбС, внесени от секретаря на общината Румен Русев. Промените са продиктувани от направените такива в закона за местно самоуправление и местна администрация през август тази година. С новите моменти се дава възможност да бъдат коригирани размерите на глобите, които се налагат при различни нарушения на физическите и юридически лица. Досега на физическо лице законът не позволяваше да се наложи глоба по-висока от 500 лв., поясни още Р. Русев, докато с промените параметрите за физическите лица глобите са до 5000 лв., а за юридически лица и еднолични търговци - имуществените санкции са в размер до 50 000 лв. Р. Русев добави още, че събраните средства от наказателни постановления през 2005 г. възлизат на 14 843 лв., а за първите 8 месеца на тази година постъпленията в общинската хазна са в размер на 25 103 лв.
 


Сходни връзки

СЪВЕТНИЦИТЕ КАЗАХА "НЕ" НА УЛИЧНИТЕ СВАТБИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЪВЕТНИЦИТЕ КАЗАХА "НЕ" НА УЛИЧНИТЕ СВАТБИ
Автор: Anonymous да 2006-09-20 @ 09:43 EEST

Крайно време беше да се вземе отношение по тормоза на гражданите живеещи в близост с "весели съседи". Дано да се спази Наредбата на Общината и се налагат глоби, защото само паричните санкции могат да постреснат "веселяците".Моля да публикувате телефоните на които да се отправят сигнали за нарушения и имената на лицата отговарящи за изпълнението на взетите решения, защото сме се наслушили и напатили от уж взети, но все неизпълнени решения.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди