изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:45 EEST
Депутатите свалиха имунитета на Павел Чернев    
ПарламентСофия. Със 79 гласа “за”, 14 “против” и 6 “въздържал се” Народното събрание свали имунитета на независимия депутат Павел Чернев и даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него във връзка с нанасяне на лека телесна повреда на Ивайло Здравков Дачов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Със 102 гласа “за”, 3 “против” и двама “въздържал се” Народното събрание не даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Павел Чернев във връзка със закана за убийство на Андриана Митева, отправена на 7 февруари тази година. От парламентарната трибуна председателят на временната комисия за имунитета на Чернев Мая Манолова заяви, че Народното събрание няма право да се произнася дали депутатът е виновен или не, защото “парламентът не е трибунал”.
Каквото и да е решението на Народното събрание, аз ще го приема. Това заяви независимия депутат Павел Чернев от парламентарната трибуна минути преди да му бъде свален имунитета.
По думите на Чернев той наистина е могъл сам да си поиска свалянето на имунитета, но след "дълги размишление" е решил да не го прави.
Като основна причина депутатът изтъкна случая с него и лидера на "Атака" Волен Сидеров на автомагистрала “Тракия” през април тази година. "На 13 април Народното събрание прие декларация, с която осъжда хулиганската проява на Волен Сидеров и Павел Чернев, но в последствие стана ясно, че за това и виновно съвсем трето лице", подчерта Чернев. По думите му тогава, след като и съдебен акт е доказал невинността на двамата депутати, никой в парламента не е опитал да "ревизира" приетата декларация.
"Едно не мога да разбера - защо днес Народното събрание се занимава с моята скромна персона. Аз не съм извършил престъпление и не съм влязъл в корупционна схема. Единствената ми вина е, че съм лично ангажиран в една кауза", каза Чернев.
Отново преди гласуването на решенията на комисията, нейният председател Мая Манолова (Коалиция за България) заяви от парламентарната трибуна, че стиска палци на Чернев да изчисти името си. "Но това трябва да стане по реда, по който го правят всички други български граждани", подчерта червената депутатка.
Мария СТАЛЯНОВА

Агенция “Фокус” припомня:
На 7 февруари 2006 година, около 20.30 часа пред централния вход на телевизия СКАТ, заместник-председателят на партия “Атака” и депутат Павел Чернев собственоръчно пребива и малтретира членове на политическия съвет на Български национален съюз. Освен собствените си юмруци, той използва услугите на още четирима души, които според БНС са “квалифицирани специалисти в боя”.
Инцидентът се случва след като Андриана Митева (27 г.), и Ивайло Дачов (35 г.) от Български национален съюз излизат от телевизията след участие в коментарната рубрика “Дискусионно студио” на журналиста Теодор Ангелов.
Темата на дискусията е отзвукът от убийството на двете момичета от Пазарджик и отношението на младите патриоти към това, съобщават от Български национален съюз.
Журналистът от СКАТ става неволен свидетел на началото на побоя, след като е наруган от Чернев. Депутатът му поисква сметка защо допуска хора от Български национален съюз да участват в СКАТ, заявявайки, че това кой говори по тази телевизия определя “Атака”. След това Теодор Ангелов е изгонен от биячите.
В продължение на 20 минути четиримата биячи, предвождани от Чернев нанасят удари в областта на главата, краката и тялото на Ивайло Дачов, докато петият държи Андриана с извити ръце с предупреждение, че ако вика ще бъде “изкормена”.
В следствие на побоя човекът от Български национален съюз е със средни телесни повреди и комоцио.
Андриана Митева е ръководител на Хуманитарния корпус към Български национален съюз от три години. Тя инициира и организира акциите по събиране на помощи за бедни възрастни хора и за нашите сънародници в Западните покрайнини. Освен това Андриана отговаря и за връзките на Български национален съюз с медиите.
Ивайло Дачов отговаря за политическата дейност на Български национален съюз и координира работата по регистрацията на новото политическо движение, която се чака скоро. Работи по проекта Референдум “За Българокрация в политиката”, резултатите от който ще бъдат отчетени в края на седмицата. Бивш журналист е и е специалист по маркетинг и реклама. Преди 2 г. е един от организаторите на кампанията “Да издигнем знамето в училище”, подкрепена от президента Първанов. След тази кампания в над 500 Български училища са поставени пилони и Български знамена.
 


Сходни връзки

Депутатите свалиха имунитета на Павел Чернев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди