изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:43 EEST
ЦЕНТЪРЪТ ЗА УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИ ОТБЕЛЯЗВА 5-и РОЖДЕН ДЕН    
НовиниНа 25 септември 2006 г. се навършват  5 години от официалния старт на Център за услуги и информация /ЦУИ/ към община град Добрич, съобщиха от кметството. Той е един от първите в страната, въвели новия съвременен модел на обслужване на гражданите и изцяло насочен към улесняване на административното обслужване и предоставяне на систематизирана информация относно услугите и процедурите, които се извършват както от общината, така и от регионалните структури на централните органи. От началото  функционират 12 работни места по различни направления на дейност „Икономическо развитие", „Общинска собственост", „Предложения, сигнали", „Устройство на територията", „Деловодство", „Информация", „Каса" и ръководител на ЦУИ.


При откриването на ЦУИ в обхвата на извършваните услуги бяха включени едва 90 услуги, а към настоящия момент те са 136. Броят на извършваните административни услуги за клиентите от 40 000 годишно се е увеличил на около 100 000 броя за първото шестмесечие на 2006 г.
През 2003 г.  ЦУИ бе обособен като отдел в структурата на кметството. През 2004 год. бяха въведени електронни услуги за гражданите чрез интернет-страницата на общината. ЦУИ има своя принос в отличаването на община град Добрич като една от водещите общини в България. Множество са наградите, получени от кметството, за които своя принос имат работещите в центъра. В ЦУИ и останалата общинска администрация бяха внедрени програмни продукти, които улесниха значително дейността. През годините бяха разработени и приети редица документи, определящи административното обслужване в ЦУИ и общинска администрация.


 


Сходни връзки

ЦЕНТЪРЪТ ЗА УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИ ОТБЕЛЯЗВА 5-и РОЖДЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди