изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:56 EEST
СЕМЕЙСТВО ЛЕТАУ ПОЛУЧИ ПОЧЕТНИЯ КЛЮЧ НА ДОБРИЧ    
НовиниЖивко Кайкамджозов ще бъде вписан в почетната книга на града за приноса му в развитието на шахмата


Вчера в зала "Добрич" се проведе тържествено заседание на Общински съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. Гости на заседанието бяха председателят на Народното събрание, депутати, почетният консул на Русия във Варна Дмитрий Бузин, почетният консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску, почетният консул на Швеция и Норвегия Константин Дараданов, делегации и кметове от побратимени на Добрич градове от Македония, Турция, Беларус, Украйна, Унгария, Швейцария, кметове на общини от областта и страната, много граждани. След като всички в залата изслушаха химните на Република България, Добрич и обединена Европа, председателят на ОбС д-р Мирослав Попов обяви, че е решено тази година да не бъде избиран почетен гражданин, а Живко Кайкамджозов ще бъде вписан в почетната книга на Добрич за приноса му в развитието на шахмата.
На тържествената сесия, провела се в зала "Добрич", кметът на града Детелина Николова връчи тържествено символичния ключ на Добрич на семейство Ани и Хари Летау, които са почетни граждани на града и вече 10 години подпомагат различни социални домове. Приветствие към добруджанци поднесе председателят на НС Георги Пирински, който отбеляза, че нямаме право да забравяме нашата история. Милен Велчев поздрави добричлии от името на НДСВ и заяви, че намира известна символика между Деня на Добрич - 25 септември, и днешния 26 септември, когато се представя доклада на Европейската комисия. "НДСВ продължава да работи конструктивно. Ние сме предложили да бъде дадена по-голяма свобода на общините - те да могат да определят размера на местните данъци и такси и финансовата децентрализация да стане по-ефективна. Наше е предложението също да бъде намален данък печалба за бизнеса от 15 % на 10 %, което ще ни превърне в най-атрактивната дестинация за инвестиции в Европа. Настояваме още в бюджет 2007 да бъдат заделени средства за програма за качествени проекти, тъй като много общини не могат да осигурят нужните им средства за кандидатстване по европейските фондове" - каза още М. Велчев.
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВО ЛЕТАУ ПОЛУЧИ ПОЧЕТНИЯ КЛЮЧ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди