изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:19 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани  9  престъпления и произшествия.

     
  1. На 27. 09. 2006 година, след получен сигнал и незабавни оперативни действия, проведени от служители на РПУ - Каварва, в района на строителна площадка в местността "Иканталъка" край с. Топола, общ. Каварна, е задържан 32 годишен мъж от гр. Добрич.  Лицето е заподозряно, в това, че непосредствено преди задържането е извършило кражба на профили и тръби изработени от цветни и черни метали. Металните изделия обект на престъпно посегателство са иззети от служителите на полицията и възстановени на собствениците.
  Работата по случая продължава. Материалите се подготват за бързо полицейско дознание.
  2. На 27.09.2006 година, при полицейска операция   на територията на КК "Бялата лагуна", проведена от служители на РПУ - Каварна, са задържани двама мъже от гр. Балчик на 38 и 54 години.  Лицата са заподозрени в   извършване на кражба на многожилен ел. проводник, намиращ се на територията на комплекса.
  Случая продължава да се изяснява. Двете заподозрени лица  са задържани за срок от 24 часа в РПУ Каварна.
   Образувано е досъдебно производство.
  3. След порведени съвместни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на Второ РПУ - Добрич и РПУ - Балчик, на територията на община Балчик е установен и задържан 36 годишен жител на с. Ловчанци, общ. Балчик, обявен на 05.09.2006 година за общодържавно издирване. Лицето се издирвало на територията на страната във връзка с влязла в сила  ефективна присъда.
  След задържането, лицето е приведено по етапен ред до съответния затвор.     
 
     На територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са регистрирани 4  пътно - транспортни произшествия .
  
  За времето от 00.20ч до 01.50ч. на 28.09.2006 година, в гр. Добрич, от служители на Първо РПУ - Добрич са установени двама неправоспособни водачи от гр. Добрич, на 29 и 41 години, които са управлявали на територията на града леки автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани двамата водачи са отчели съответно 1.21 и 1.53 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
  На двамата нарушители ще бъдат наложени съответните санкции. 
   
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич не  са  участвали в гасенето на   пожари и аварийно - спасителни дейности.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди