изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:52 EEST
АНАНИ ТАШЕВ: ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ СВЕТОВНОТО ДА БЪДЕ ПЪРВАТА МИ КРАЧКА КЪМ ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПЕКИН    
Спорт

Добричлията влиза първи в спортната зала и излиза последен след тренировките. “С труд ще постигна големите резултати, в които се целя” - каза в интервю пред НДТ Анани Ташев, който днес заминава за участие в шампионата на планетата в един от най-българските спортове – вдигане на тежести



От 1 до 7 октомври в Доминиканската република ще се проведе Световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В шампионата на планетата ще участва добричлията Анани Ташев, който е състезател на СКВТ “Добрич”.

Тежкоатлетът е роден на 10 октомври 1986 година. Започва да се занимава с вдигане на тежести преди седем години. Още тогава треньорите забелязват, че Анани е състезател със спортен дух. Не след дълго той оправдава доверието им и започва да печели отличие след отличие. Днес, едва 20-годишен, той получи поредното голямо признание – това на треньора на националния отбор на България Нено Терзийски - да представя страната ни на Световно първенство. Екипът на НДТ потърси за коментар перспективния тежкоатлет, който си е поставил за цел да участва на Олимпиадата след две години. Ето какво сподели Анани:

- Здравей, Анани! Честито, че ще участваш на такъв голям спортен форум. Как се чувстваш в момента?

- Благодаря, добре! Изключително много се радвам, че успях да попадна в титулярния състав на националния отбор в един спорт, който с успехите си многократно е инжектирал българския народ със самочувствие. Горд съм от признанието, но и осъзнавам, че няма да ми бъде никак леко, защото за първи път ще участвам на Световно първенство за мъже. Искам само да припомня, че все още съм състезател при младежите и едва от догодина изцяло ще премина в по-горната възрастова група.

- В коя категория ще представяш страната ни?

- В категория до 77 килограма.

- От кога си в тази категория?

- От началото на годината.

- Какви са твоите тренировъчни резултати и как се чувстваш в настоящата си категория?

- В момента изхвърлям 145 кг и изтласквам 185 кг. До началото на състезанието ще трябва да сваля още 4 килограма, но това няма да представлява проблем за мен.

- Каква ще бъде твоята цел на това първенство?

- Моята цел е да реализирам настоящите си възможности. Хубаво е, че на тренировки постигам постоянни резултати, а най-хубавото е, че вдигам най-добрите си резултати. На това състезание няма да имам възможност да се боря за призови места, но целта ми ще бъде да помогна на отбора с каквото мога, защото надпреварата в Доминиканската република е квалификация за Олимпийските игри в Пекин, които са след 2 години. Нашата цел е в отборното подреждане да се наредим в шестицата, която ще даде право на пълни квоти. С класирането си искам да донеса ценни точки на състава ни, който да попадне сред най-добрите.

Лично аз ще използвам това състезание, за да трупам опит, защото следващата ми цел е да участвам на Европейското първенство догодина, където да вляза в тройката.

- Преди няколко години президентът на твоя клуб Веселин Божков и треньорът ти Жанета Георгиева обявиха, че Олимпиадата през 2008 година е твоята бъдеща цел. Смяташ ли, че шампионата на планетата е твоята първа голяма крачка за престижния спортен форум в Китай?

- Искрено се надявам това да е така.

- По колко време прекарваш в спортната зала?

- Не обръщам внимание на часовете, но от няколко месеца насам влизам първи в спортната зала и излизам последен. Вярвам, че с труд всичко се постига и именно заради това в момента влагам цялата си енергия в тренировките.

- Би ли припомнил на нашите читатели твоите спортни успехи?

- От 2000-та година неизменно съм шампион в различни възрастови групи и категории. Имам три участия на юношески европейски първенства. През 2002 година бях четвърти в категория до 69 кг във Франция. Две години по-късно пак заех четвърта позиция в двубоя, но ще запомня шампионата на Стария континент в Германия с това, че взех бронзов медал в изхвърлянето и, че подобрих еврорекорда в това движение. През 2005 година станах пети в Словакия. В бъдеще мисля да се реализирам в кат. до 85 кг.

 

 

 

 


Сходни връзки

АНАНИ ТАШЕВ: ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ СВЕТОВНОТО ДА БЪДЕ ПЪРВАТА МИ КРАЧКА КЪМ ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ПЕКИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди