изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:50 EEST
СЪДЪТ ЩЕ РЕШИ ИМА ИЛИ НЕ НАРУШЕНИЕ ПРИ КОНКУРСА ЗА УПРАВИТЕЛ НА "ОБРЕДЕН ДОМ"    
ОбществоВ редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" се получи писмо от Стойчо Стойчев, участвал в конкурса за управител на общинското дружество "Обреден дом". В писмото си, разпространено до медиите и адресирано още до кмета на Добрич, Прокуратурата, председателя на ОбС, Постоянните комисии по законност, обществен ред и контрол и търговия, услуги и туризъм, Стойчев алармира, че има съществени нарушения в процедурата.

 "Настоящият управител Светлин Георгиев е регистриран като търговец по Търговския закон, като представлява и управлява ЕТ "Силандра - Светлин Георгиев". Той нарушава така чл. 20 ал.1 от Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества. По-надолу Стойчев пише още, че има и неточности при публикуването на обявата за самия конкурс във в. "Добруджанска трибуна", както и че "Обреден дом" ЕООД осъществява дейността си в нарушение на Закона за общинската собственост.
Потърсихме за коментар по обвиненията, отправени от Стойчо Стойчев, общината. Секретарят на кметството Румен Русев заяви за НДТ, че по две от становищата, изказани от Стойчев, трябва да се произнесе съдът. Що касае първата чат - регистрацията на Светлин Георгиев като търговец, Р. Русев заяви: "След направена проверка, установихме, че Св. Георгиев е имал фирма, която към настоящия момент е заличена от търговския регистър на съда. Тъй като той самият е участвал в конкурса, предстои съдът да изясни бил ли е в процедура на заличаване на фирмата си в момента на подаване на документи за участие в конкурса и какво произлиза от това. Общината е провела конкурса, но предвид постъпилите сигнали, за момента няма сключен договор с класирания кандидат за поста управител на "Обреден дом" и по всички пунктове ще се чака произнасянето на магистратите".
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ЩЕ РЕШИ ИМА ИЛИ НЕ НАРУШЕНИЕ ПРИ КОНКУРСА ЗА УПРАВИТЕЛ НА "ОБРЕДЕН ДОМ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди