изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:41 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурност  През изминалите 2 денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани  10  престъпления и произшествия.


     
  На 30.09./01.10.2006 година, при полицейска операция осъществена от служители на РПУ - Каварна, в района на КК "Бялата лагуна", край с. Топола, общ. Каварна, са задържани двама мъже от гр. Балчик и гр. София, на 41 и 50 години. Двете  лица са заподозрени в това, че непосредствено преди задържане са извършили кражба на многожилен електрически проводник, собственост на комплекса. Проводника обект на престъпно носегателство е иззет и ще бъде възстановен на собственика.
  Работата по случая продължава. Задържаното лице от гр. Балчик е криминално проявено. Осъждано е за извършени престъпления.
  Образувано е досъдебно производство.

  На 01.10.2006 година във Второ РПУ - Добрич е получено съобщение за кражба на електрически проводник на територията  на с. Вратарите, общ. Добричка.
  Служители на Второ РПУ - Добрич са отреагирали незабавно на сигнала и при последвалите оперативни и заградителни мероприятия в района на селото е установен  и задържан 37 годишен мъж от с. Радан войвода, общ. Вълчи дол, който заподозрян в това, че използвайки технически средства е извършил кражба на ел. проводник.
  Заподозряното лице е криминално проявено. Осъждано е за престъпления. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК.

  На 01.10.2006 година, около 11.00 часа, в РПУ - Каварна е получено съобщение за извършваща се кражба грозде от лозе, намиращо се в частен двор в с. Хаджи Димитър, общ. Каварна.
  При последвалите незабавни оперативни и заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на РПУ - Каварна, в района на местопроизшествието са задържани две лица от с. Оброчище, общ. Балчик, съответно непълнолетно момиче  и жена на 34 години.
  По случая е образувано досъдебно производство.  
  
     През двете денонощия на територията обслужвана от ОД " Полиция " - гр. Добрич  са регистрирани 4  пътно - транспортни произшествия  с 1 пострадал гражданин.

  На 01.10.2006 година, около 01.00 часа, по пътя с. Нова Камена, общ. Тервел - гр. Тервел, е възвикнало пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил "Ауди 80", управляван от 19 годишен водач от гр Тервел, напуска платното за движение и се преобръща в крайпътната канавка. В резултат на пътното произшествие е пострадал водачът на автомобила, който с черепно- мозъчна травма е настанен за лечение в КАРИЛ при МБАЛ - Добрич.
  Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.
  
    
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич не  са  участвали в гасенето   пожари.

         
     С Ъ О Б Щ Е Н И Е
  
 На  03.10.2006 година, в 11.00 часа, в сградата на КАТ - гр. Добрич, ще се проведе брифинг със служителите на сектор "Пътна полиция - КАТ" при ОД "Полиция" - Добрич, участвали в XV Национални състезания "Пътен полицай на годината" - гр.Русе.
 Каним журналистите от гр. Добрич и областта.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди