изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:29 EEST
ПРИСТИГНАХА ПРОЗРАЧНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ УРНИ    
НовиниВчера в община град Добрич пристигнаха новите избирателни урни за президентските избори. Общо 160 урни ще се съхраняват до изборния ден в кметството. Всяка една от тях тежи 5.980 кг. От пресслужбата добавиха, че на територията на града ще има 138 секционни избирателни комисии.

Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес, след което съответно ще може да гласува в населеното място по настоящ  адрес. Това съобщиха от пресслужбата на кметството. Срокът за подаване на искане за гласуване по настоящ адрес е 6 октомври 2006 г. От кметството уточняват още, че тези избиратели пък, които в деня на изборите ще бъдат на място, различно от постоянния си адрес, могат да подадат заявление за гласуване на друго място. За целта обаче предварително писмено трябва да декларират, че няма да гласуват в секцията по постоянен адрес. С полученото удостоверение за гласуване на друго място избирателите ще имат право в изборния ден да гласуват в населено място не по постоянен адрес. Срокът за подаване на заявление за гласуване на друго място е 11 октомври 2006 г. Избирателните списъци са обявени в района на избирателните секции, като списък с точните места е поместен и в сайта на общината, както и на външното информационно табло пред сградата на кметството. От пресслужбата уточняват още, че в срок до 14 октомври  избирателите могат да подадат писмено заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък в случай, че са открили такива по отношение на данните за себе си. Заявления по горните обстоятелства се подават в общинска дирекция "Гражданска регистрация и обслужване на населението" ("ГРОН"), намираща се на ул."Л.Каравелов" № 6, гр. Добрич.
 


Сходни връзки

ПРИСТИГНАХА ПРОЗРАЧНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ УРНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди