изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:32 EEST
Животновъден комплекс ще заработи в село Вратарите    
Земеделие

Нов и модерен животновъден комплекс ще бъде разкрит през ноември в добричкото село Вратарите. 1500 овце от породата "азовски цигай" ще бъдат внесени от Украйна в началото на идния месец, съобщи инвеститорът Володя Юрочкин.



Бизнесменът е руски гражданин, който от 6 години живее в България. Той е закупил базата на бившата земеделска кооперация в селото. Намеренията му са до една година да увеличи броя на овцете до 6 хиляди и да създаде затворен цикъл на производство, чрез разкриване на кланица и мандра.

 Над 2 млн. лева е инвестицията в първия етап на проекта. Според Юрочкин това ще е първия по рода си подобен комплекс в България, където над 99% от овчето месо се произвежда в частни стопанства.

Украинската порода овце, която ще се отглежда във Вратарите е предимно месодайна. Ще се произвежда месо за вътрешния и международния пазар. Голямо е търсенето на агнешко в арабските страни, поясни Юрочкин, а в Европа месото е също в недостиг.

Около 50 работни места ще бъдат разкрити, покрай животновъдния комплекс, който ще даде поминък на почти цялото село.

Бизнесменът планира и да арендува до 25 хиляди дка в землището на околните на Вратарите села. Предстои да закупи и пресъхналия язовир в селото, до който възнамерява да изгради туристическо селище.  http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Животновъден комплекс ще заработи в село Вратарите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди