изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:34 EEST
"ПЛАТИХ ТОК, КАТО СИ ВЗЕХ ПЕНСИЯТА, А 20 ДНИ ПО-КЪСНО МЕ ПРЕКЪСНАХА"    
ОбществоЖалва се в редакцията на НДТ 76-годишният Петър Тодоров от Добрич

76-годишният добричлия Петър Тодоров се обърна за съдействие към редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна" с молба да помогне да разреши проблемите, които има с електроразпределителното дружество. Възрастният човек, който се придвижва с придружител и патерици, разказа следното: "Живея съвсем сам на ул. "Каменица" 1. Имам една дъщеря, която е в Бяла Слатина и не е при мен. В дома ми има само едно котлонче, телевизор и крушки. Като си взема пенсията, плащам, но от зимата ми казаха, че имам натрупано старо задължение малко над 200 лв., на което се начисляват лихви. Пенсията ми е 160 лв. и всеки месец плащам, като през последните 3-4 месеца плащам по 40-50 лв. Аз повече от 20 лв. ток не мога да изгоря, не знам откъде дойде това старо задължение. Последно платих на 8-и септември, като взех пенсията, и на 27 септември ми прекъснаха тока. Не мога наведнъж да дам тези пари, които казват, че имам като задължение, а и не знам към кого да се обърна, за да плащам по малко всеки месец. Ходих в Енергото и при Божкова бях, тя ми каза "оправи тоя месец", а ето пак ми отрязаха тока. Те не ме режат за първи път. Искам и проверка да се направи, нищо, че сложиха нов електромер."
Обърнахме се с проблема на Петър Тодоров към местния клон на "Електроразпределение - Варна", откъдето заявиха: "Задължението на Петър Тодоров е от началото на годината и възлиза над 300 лв. без лихвата, която се начислява. Единственият вариант е да се погасят старите задължения. Ние тук, на място нямаме правомощия да сключваме договори за разсрочване на задължения. Човекът трябва да дойде да си подаде молба в центъра за работа с клиенти, която ще бъде предадена във Варна и там вече ще решат дали може разсрочено да погаси задължението си, или не. Друг вариант е да си намери спонсор или да се обърне за помощ към "Социални грижи", например".
 


Сходни връзки

"ПЛАТИХ ТОК, КАТО СИ ВЗЕХ ПЕНСИЯТА, А 20 ДНИ ПО-КЪСНО МЕ ПРЕКЪСНАХА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди