изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:44 EEST
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОБЩИНАТА УБЕЖДАВА БИЗНЕСА    
НовиниВчера се проведе поредна среща между собствениците на търговски обекти, разположени в централна градска част от кафене "Добруджа" надолу и кметския екип - в лицето на кмета Детелина Николова и зам.-кметовете Галина Митева и арх. Пламен Ганчев.

От общо поканените 44 търговци едва 14 се явиха на срещата. За пореден път Г. Митева презентира пред тях възможностите за публично-частно партньорство, като обясни, че общината разполага с 1250 хил. лв. за ремонт на централната градска част от кафене "Добруджа" до паметника на Й. Йовков, но тези средства са крайно недостатъчни. За целта тя покани бизнеса да се включи, като финансовото участие на всеки е определено на база площ на търговски обект. Бизнесът изрази недоверието си, като заяви, че ако даде пари предварително, ще е в ролята на догонващ и в залата се чуха реплики, че категорично предварително пари за несвършена работа няма да се дадат. В хода на разговора стана ясно, че търговците искат по-ясно и точно да бъдат определени сроковете за изпълнението на ремонта, като той се извършва на етапи и да има строг контрол върху изпълнителя. Собствениците на магазини поискаха още да не се плаща на изпълнителя, ако той не спазва сроковете. Кметът Д. Николова обеща още една среща, на която бизнесът ще постави условията си на фирмата-изпълнител "Екострой", така че да не се пречи на работата срещу Коледа и Нова година.
 


Сходни връзки

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОБЩИНАТА УБЕЖДАВА БИЗНЕСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди