изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:57 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, е регистрирано  1  престъпление .

 
  На 04.10.2006 година, в РПУ - Шабла е получено съобщение от с. Смин, общ. Шабла, за това, че на същата дата  неизвестно лице е влязло в частен дом в селото и е извършило кражба на радиокасетофон и велосипед.
  По случая работят служители на РПУ - Шабла, провеждат опративно-издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителят на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

  На 04.10.2006 година, след проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на Второ РПУ - Добрич, е установена 19 годишна жителка на с. Карапелит, общ. Добричка, обявена за местно издирване. Лицето е обявено за издирване във връзка с досъдебно производство на ОСлС - Добрич. Предадено е от служителите на полицията на съответния следовател.
 
     На територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са регистрирани  5  пътно - транспортни произшествия с материални щети по автомобилите.

  На 05.10.2006 година, около 02.00 часа, в района на КК " Албена", общ. Балчик, от полицейски автопатрул на РПУ - Албена е установен 26 годишен водач на лек автомобил, който е управлявал  след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 1.42 промила алкохол в издишвания от него въздух.
  По случая е образувано досъдебно производство, тъй като деянието на водача е престъпление по чл. 343"Б", ал.1 от НК.

  

  
    
   Поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич   са  участвали в гасенето на  3  пожара.

  На 04.10.2006 година,  около 09.10 часа и 16.20 часа, в ОД "ПБЗН"- Добрич са получени съобщения за  2 пожара, съответно в апартамент  в ЖК "Добротица" и частен дом по ул. "Ал. Стамболийски" в гр. Добрич. След незабавни действия, дежурните екипи на Първа РС "ПБЗН" - Добрич са потушили пожарите. В резултат на  пожарите в двете жилища е унищожена битова техника - телевизор, музикална уредба, аспиратор, печка, както и малка част от облицовка. Спасени са  жилищата.
   Пожарите са предизвикани от неправилно използване електрически домакински уреди.
  Във връзка с двата случая ОД "ПБЗН" - Добрич, се обръща за пореде път към гражданите на гр. Добрич и областта, да бъдат особенно внимателни при използването на ел. домакински уреди. Уредите да не са в близост до лесно запалими материали и да не се оставят при използването им без необходимото наблюдение и контрол.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди