изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:33 EEST
Жълти активисти недоволстват за президентския вот    
ПолитикаКоординатори отново настояли партията им да излезе от кабинета след 1 януари.

Представители на местните структури на жълтата партия недоволстваха в сряда пред лидера си Симеон Сакскобургготски заради решението НДСВ да не участва в президентския вот. Партийните координатори и ръководството се събраха в НДК, за да обсъдят подготовката на партията за местните избори догодина, както и предстоящия вот за депутати в Европарламента. По време на дискусията представители на различни организации, сред които Ямбол и Габрово, заявили, че царистите е трябвало да се включат в президентския вот. Имаше обща атмосфера на разочарование, но въпреки това не очаквам отлив на симпатизанти, разказа Каньо Канев от Ямбол. Не сме ги питали какви са нагласите, това е нещо лично, затова и има кабинки за гласуване - така Симеон Сакскобургготски отговори на журналистическия интерес какви са настроенията в партията за изборите на 22 октомври. Той подчерта, че олимпийският принцип не важи в политиката, а ефектът от неиздигането на кандидат от НДСВ щял да се види по-късно. Знам, че желанието на мнозина беше да се включим в кампанията, но важните решение се взимат с оглед на конкретната ситуация, успокои духовете жълтият лидер.

По същата схема се разви и дискусията за ролята на НДСВ в тройната коалиция. Координатори се оплакали от "червена метла" и от сложните взаимоотношения с представители на БСП и ДПС. Те отново настояли партията им да излезе от кабинета след 1 януари. "Един господин повдигна въпрос и това е съвсем логично, въпрос на мнение, но това не значи, че темата е на дневен ред", разясни въпроса лидерът. Той обобщи, че големите коалиции са съвременният европейски модел на управление и не означават загуба на партийна идентичност.

На няколко пъти в речта си Сакскобургготски подчерта, че "нямат основание всякакви намеци за задкулисни договорни и политически сделки". Спекулации били внушенията, че НДСВ е пред разпад - напротив, царистите били един отбор, и то печеливш. Пред медиите той отхвърли подозрението, че е свикал сбирката именно заради слухове за партийно разцепление с думите: "Ако беше заради това, щяхме да имаме по една среща на седмица."

----------------

През април догодина НДСВ ще има извънреден конгрес, който ще има ключова роля за развитието на движението, съобщи Симеон Сакскобургготски. Според все още неофициалната програма за развитие на партията в следващите години на форума жълтите трябва да сменят името си, като от него отпаднат инициалите на лидера

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Жълти активисти недоволстват за президентския вот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди