изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:32 EEST
Спряхме Холандия - 1:1 в пороя на "Васил Левски"    
Спорт Пред 40 000 зрители на стадион "Васил Левски", под непрестанния дъжд, България удържа геройско 1:1 срещу Холандия и продължава да е без загуба в Група "G".

Мачът започна вихрено и още в 12-ата минута Мартин Петров изведе българите напред. Крилото на Атлетико (Мадрид) проби отдясно и с техничен удар в близкия ъгъл с левия крак откри резултата - 1:0 за България.

Лошият старт за гостите бе пълен, след като в 15-ата минута Дирк Кайт напусна терена поради контузия и бе заменен от младият нападател на Аякс Райън Бабел.

Оттук до края на полувремето обаче играта бе изцяло диктувана от холандците. Те отправиха множество удари към Иванков, но вратарят на "лъвовете" бе на ниво. На два пъти и късметът бе на страната на българите след като удари на Ван Перси и Снайдер срещнаха напречната греда.

В началото на втората част играта бе равностойна и Ван дер Саар също трябваше да се намесва след удари на Христо Йовов и Чавдар Янков. Най-лошото от този период на двубоя обаче бе нелепият жълт картон на Мартин Петров, който бе предупреден официално заради бавене на играта и пропуска гостуването в Люксембург.

В 61-ата минута Холандия все пак взе своето и успя да изравни. Точен бе Робин Ван Перси, който засече с глава центриране на Джовани Ван Бронкхорст. Този път и късметът ни изневери. Нападателя на Арсенал се намираше между двама защитници на България, но някак си успя да отправи удар, който макар и доста странен рикошира в страничната греда и влезе във вратата за 1:1.

До края на мача "лалетата" доказаха защо всички ги смятат за абсолютни фаворити в нашата група и завършиха мача с общо 22 удара към Иванков. Защитата обаче бе на прилично ниво и успя да предотврати второ попадение.

Все пак в самия край на двубоя Валентин Илиев и Валери Божинов, който замени получилия контузия Мартин Петров, можеха да накажат Холандия, но изстрелите им с глава не бяха точни. В крайна сметка срещата завърши при резултат 1:1, който е благоприятен и за двата отбора.

Останалите резултати в Група "G":

Румъния - Беларус 3:1  
Словения - Люксембург 2:0

Класиране: 

1. Румъния             3   2  1  0    7:3     7
2. Холандия           3   2  1  0    5:1     7
3. България          3   1  2  0    6:3     5
4. Словения           2   1  0  1    2:3     3
5. Албания             2   0  1  1    2:4     1
6. Беларус             3   0  1  2    3:8     1
7. Люксембург        2   0  0  2    0:3     0

http://topsport.ibox.bg

 


Сходни връзки

Спряхме Холандия - 1:1 в пороя на "Васил Левски" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди