изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:25 EEST
БАЛЧИК И РУМЪНСКИЯТ БРАН ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО    
НовиниДоговор за приятелство и сътрудничество подписаха в петък кметовете на Балчик - Красимир Михайлов, и на румънския град Бран - Георг Херменеану. Основните сфери на сътрудничество ще бъдат културата, туризмът, спортът, бизнесът.

Делегацията от Румъния е близо 30 души – представители от общината, общински съветници, бизнесмени и от областта Брашов.

Ще се реализират съвместни проекти в различни сфери на обществения живот. Предвижда се да се обменят туристически потоци между двата града, най-вече свързани с посещения на летния дворец на румънската кралица Мария в Балчик и на зимния й дворец в Бран, каза кметът на Белия град.

Има идея за организиране на визити между детски хорове и други прояви с участие на млади хора.

“Това е исторически момент за двата района”, заяви на подписването кметът на Бран - Георг Херменеану. Има идея приятелството да се развие на ниво области, тъй като румънската област Брашов е силно развит планински туристически район. Вчера стана ясно, че към взаимоотношенията между двата града голям интерес е проявила и най-голямата в България туристическа фирма - “Албена” АД.

 


Сходни връзки

БАЛЧИК И РУМЪНСКИЯТ БРАН ПОДПИСАХА ДОГОВОР ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И СЪТРУДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди