изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:30 EEST
ЛЕКАРИ В БАЛЧИК В ПАНИКА. НЯКОЙ СТРЕЛЯЛ ПО… БЪРЗА ПОМОЩ    
Ред и сигурност  Неизвестни стреляха по сградата на Бърза помощ в Балчик между 1 и 3.00 часа сутринта в понеделник. Това съобщи д-р Валентин Вълев от спешния екип в Белия град. По думите му дежурният лекарски екип е чул три изстрела, а следите от обгаряне по сградата са два и са били само на 10-15 см от прозорците. Д-р Вълев заяви, че през нощта е имало фалшиви сигнали, което често се е случвало и преди

На смяна в злополучната нощ дежурна била д-р Дочева, която разказа, че всичко станало около 2 часа. "След обслужване на пациент в тежък алергичен шок с колегите, с които бях на смяна - фелдшер и шофьор се оттеглихме в стаята за почивка. Изведнъж се чу свистене и беше много страшно. Някъде в основата на стъклото беше стреляно, но то не се счупи. След това имаше телефонно обаждане с мълчание, така няколко пъти. След третия изстрел се обадихме на полицията, която дойде и огледа района над болницата. Там има огромен баир. Полицаите проседяха около 50 минути, нищо не откриха, но след тях спряха телефонните обаждания и изстрелите" - разказа д-р Дочева. Според нея това е предизвикано в знак на протест срещу характера на здравната система. "Ние не сме защитени по никакъв начин, дори не знам дали сме застраховани" - изказа опасенията си още д-р Дочева. Това не било първото нападение над Центъра. Фелдшер Сотирова, която бе на смяна вчера през деня, разказа, че през уикенда в края на септември - началото на октомври пък са били хвърляни камъни по линейка на центъра и един от тях е уцелил линейка, а друг е попаднал на козирката, под която се свалят пациенти от линейките. Фелдшер Сотирова добави още, че вече е подадена жалба по случая до Районна прокуратура Балчик, както и до РЦЗ - Добрич. "Уведомихме и шефа за областта д-р Господинов, подадохме и молба до кмета на Балчик, тъй като сградата е общинска, да се намалят стъклата или поне да се направят на две крила" - каза още Сотирова. Фелдшерката разказа още, че работещите в центъра са подложени и на постоянен телефонен тероризъм. "Телефонът в центъра се е превърнал буквално в секстелефон. Звънят ни непрекъснато, псуват ни, има реплики от рода на "Ще ми духаш ли?", пращат ни на фалшиви адреси" - разказа още Сотирова.

Според други работещите в здравното звено причината за инцидента е липсата на охрана, както и натрупаното недоволство на хората срещу тях, тъй като дежурните медици - лекар и фелдшер, нямат физическата възможност да обслужат всички, потърсили помощта им. Линейката към Бърза помощ продължава да бъде само една, при положение, че на дежурство има по няколко обаждания и се обслужват населените места в общината.

Сигнал за стрелба е подаден в РПУ в Балчик в 2 часа, казаха от областна дирекция "Полиция" в Добрич. Полицейски патрул веднага е пристигнал на място, извършил е оглед и е претърсил района. Данни за стрелба с каквото и да е било оръжие няма, по сградата няма и следи от куршуми, категорични бяха от полицията.

НДТ

 


Сходни връзки

ЛЕКАРИ В БАЛЧИК В ПАНИКА. НЯКОЙ СТРЕЛЯЛ ПО… БЪРЗА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди