изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:12 EEST
ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА УСЕТИ ПО-СКОРО ПРЕДИМСТВАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ    
ПолитикаТова заяви народният представител от НДСВ Мима Василева, която коментира доклада на ЕК за присъединяването на България към ЕС на 1 януари 2007 г.


"НДСВ приема с удовлетворение мониторинговия доклад на ЕК. Той прави  близка, реална и постижима голямата национална цел, обединила няколко поколения българи и усилията на няколко правителства." Това заяви народният представител от НДСВ от Добричка област Мима Василева по повод доклада на ЕК, огласен в края на миналия месец, с който се констатира, че на 1 януари 2007 г. България ще отговаря на необходимите условия, за да стане равноправен член на ЕС. Според народната представителка, не бива да се забравя, че най-решителната фаза от преговорите по присъединяването на България към ЕС бе измината успешно, благодарение на интензивна и напрегната работна програма, осъществена по време на управленския мандат на НДСВ.
"Доволни сме, че нашите коалиционни партньори до голяма степен приеха нашата икономическа политика и успяхме да съхраним стабилността, нещо повече - за първите 6 месеца на годината икономическият ръст достигна 6.1 %. Дори и в толкова оспорваната глава "Правосъдие и вътрешен ред" бе постигнат значителен напредък" - смята Мима Василева. Според нея е много важно, че осъщественият и отчетен от ЕК напредък позволява България да се присъедини към ЕС, без на този етап да й се налага нито една от предпазните клаузи, предвидени в договора за присъединяване. "Наблюдението, на което ще бъде подложена страната ни през първите три години след присъединяването, не е нищо по-различно от осъществяваното върху всички държави-членки и особено върху новопостъпилите" - коментира народният представител от НДСВ. И допълни, че на подобно цялостно наблюдение са били подложени Гърция и Португалия след присъединяването им към ЕС.  Този факт е мобилизирал и двете страни бързо да се адаптират към новите условия и много скоро ЕК е съкратила срока на този мониторинг.
Европейската интеграция не свършва на 1 януари 2006 г., каза още Мима Василева. Тя допълни, че НДСВ работи по конкретна програма за реализиране през първите три години на членството. "Ще мобилизираме целия си потенциал и в тясно сътрудничество с коалиционните партньори ще направим всичко възможно за бързата адаптация на страната в новите условия. Целта е всеки български гражданин да усети колкото се може по-скоро предимствата от присъединяването на България към ЕС" - категорична е Мима Василева. НДТ

 


Сходни връзки

ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА УСЕТИ ПО-СКОРО ПРЕДИМСТВАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди