изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:33 EET
ПРЕДЛАГАТ 36 ДЪРВЕТА НА ВЪЗРАСТ ОТ 200 ДО 400 ГОДИНИ ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ    
ЕкологияРИОСВ-Варна ще предложи 36 вековни дървета в Добричка област да бъдат защитени. Това съобщиха от екоинспекцията.  Дърветата са от видовете цер, полски ясен и  летен дъб, на възраст от 200 до 400 години.

Опазването на вековни или забележителни дървета се урежда със Закона за биологичното разнообразие. Според него отделни вековни или забележителни дървета се обявяват за защитени, съгласувано със собственика на имота, в който се намират дърветата. След постъпване на предложенията за обявяване на вековните дървета за защитени се извършва проверка на място от експерти на РИОСВ за констатиране на вид, възраст, височина и обиколка. Обектите се вписват в регистри в Министерството на околната среда и водите и РИОСВ. След процедурата собствениците на дървета, обявени за защитени, са длъжни да ги опазват от унищожаване или увреждане, да уведомяват своевременно за настъпили промени, както и да осигуряват достъп до тях, за да могат да бъдат правени проверки от екоинспекторите. Ако бъдат констатирани нарушения, нарушителите подлежат на глоба, като за физически лица тя е в размер от 100 до 5000 лв., а за юридическите - от 500 до 10 000 лв.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ 36 ДЪРВЕТА НА ВЪЗРАСТ ОТ 200 ДО 400 ГОДИНИ ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди