изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:07 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ "АСИСТЕНТ НСТАРТИРА ПРОЕКТЪТ "АСИСТЕНТ НА ПОВИКВАНЕ"А ПОВИКВАНЕ"    
НовиниС тържество вчера бе поставено началото на новия проект на сдружение "Хобисклуб" в Добрич, озаглавен "Асистент на повикване". Инициативата бе открита от кмета на града Детелина Николова и председателя на неправителствената организация Иван Тодоров в присъствието на много гости.

Проектът е насочен към обслужване на незрящи и възрастни хора над 65 години. С него "Хобисклуб" кандидатства пред фонд "Социално подпомагане" на Министерството на труда и социалната политика. Предвидено е разкриването на седем работни места за хора с увреждания. Те ще работят като асистенти на повикване и ще извършват услуги както на хора с увреждания, така и на възрастни хора, които се нуждаят от придружител.
Вчера Детелина Николова и Иван Тодоров официално прерязаха лентата, с което поставиха началото на проекта "Асистент на повикване". В своето приветствие кметът на Добрич подчерта изключителната подкрепа, която общината оказва на това начинание. "Все повече обществото се нуждае от децентрализация на социалните услуги" - заяви Д. Николова и изрази надежда, че до края на годината проектът "Асистент на повикване" ще хване коренче.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТЪТ "АСИСТЕНТ НСТАРТИРА ПРОЕКТЪТ "АСИСТЕНТ НА ПОВИКВАНЕ"А ПОВИКВАНЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди