изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:06 EEST
СИЛНА МЕСТНА ВЛАСТ ВОДИ ДО СИЛНА ДЪРЖАВА    
НовиниТова заяви в интервю за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев - по повод Деня на българската община 12 октомври

- Г-н Цонев, какви са шансовете на българските общини за по-голяма самостоятелност след влизане на България в Европейския съюз?
- Българските общини имат много по-големи шансове след приемането ни в Евросъоза, защото ние вече ще трябва да приемем техните стандарти. Смятам, че така много по бързо ще навлезе финансовата децентрализация в местната, прилагайки техните практики, които от 1 януари 2007 г. ще важат и за нас. Така ще постигнем силна местна власт, а силната местна власт води до силна държава.
- Има ли идея на местните избори през 2007 г. общинските съветници да се избират по райони и чрез това общините да се приближат още повече до проблемите на кварталите?
- Това по-скоро може да бъде обсъждано в големите градове и общини. В малката община не е от такова значение, тъй като разстоянията са малки. А и досега никой - нито някаква организация, нито политическа сила е подлагала въпроса на обсъждане.
- Как се промени община Каварна през изтичащите три години, откакто Вие сте кмет?
- Община Каварна стана по-усмихната, по-работлива, по-отворена към хората и проблемите им и не на последно място - по-купонджийска. Ние получаваме много благодарствени писма. При нас, например, може една скица да бъде издадена за два часа, а може това да стане и за 14 дни - зависи от клиента. Работим така, че да бъдем в услуга на хората.
 


Сходни връзки

СИЛНА МЕСТНА ВЛАСТ ВОДИ ДО СИЛНА ДЪРЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди