изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:32 EEST
13-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА МИХАЕЛ ШУМАХЕР    
Спорт

През 2007 година Митко Матев ще участва на Европейско първенство



13-годишният добричлия Митко Матев, който е ученик в СОУ "П.Р. Славейков", донесе голяма купа в родния си град, спечелена от Югоизточния европейски шампионат по картинг. В крайното класиране в клас ICA/J (Интернационал А/Джуниор) той завърши на престижното трето място, отстъпвайки само на Георге Кацинис от гърция и на Томи Драган от Румъния.

През тази година Митко взе участие в четири кръга на Югоизточния европейски шампионат. В гръцкия град Серес завърши осми, в румънската столица Букурещ зае четвърта позиция, стана втори в Хасково и приключи шести на пистата в турския мегаполис Истанбул. Това трето място в комплексното подреждане му даде възможност да участва догодина в Европейско първенство и го прави първия българин, класирал се за шампионат на Стария континент без квалификации.

Всъщност, Митко се казва за първи път на картинг преди малко повече от 3 години. Това става на пистата във Варна, но не е особено впечатлен. Запалва се по този интересен и динамичен спорт по време на екскурзия в Македония. На вратата на хотела имало бележка, че близо до Охридското езеро ще има състезание по картинг. Матев участва и решава, като се върне в България, отново да отскочи до пистата в морската ни столица. В момента е състезател на варненския клуб "Ики рейсинг", но от догодина ще защитава цветовете на "София ауто". Неговата машина е на стойност близо 5 000 евро. В Румъния вдигнал 155 км/час. Иначе максималната скорост, която развивал в страната ни, била около 135 км/час. Във визитката на неговия картинг пише:100 кубика, 25 конски сили, без скорости, 18 200 максимални оборота. Догодина двигателят му ще бъде 125 кубика с водно охлаждане. "Ако намерим спонсори, ще можем да се подготвим добре за Европейското първенство, както и да участваме на състезания в Италия. Целта ни ще бъде да станем първи в нашия клас - не само в България, но и в Югоизточния европейски шампионат.”

Днес Митко Матев и неговият баща Пламен отново стягат багажа за поредното състезание. Този път двамата се отправят към Пловдив, където в събота и неделя ще се проведе турнирът за купата на България по картинг.

 


Сходни връзки

13-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА МИХАЕЛ ШУМАХЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди