изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:56 EEST
БЕДСТВАЩ СИРИЙСКИ КОРАБ БЕ СПАСЕН НА ПОРТ БАЛЧИК    
Новини Боряна БОЖИДАРОВА Бедстващ сирийски кораб под грузински флаг акостира аварийно на пристанище Балчик вчера на обяд, информира началникът на порта Кузман Попов. Вчера сутринта в 6.40 часа корабът се е намирал до нос Калиакра, когато капитанът му е подал сигнал за бедствие до Морска администрация - Варна, поради разместване на товарите и падане на един от превозваните ТИР-влекачи в морето.

 При аварийното акостиране на кораба в порт Балчик четири от камионите висяха на десния борд, а фалшбордът бе изкривен на 90 градуса.

В по-късните часове вчера корабът “Hiba - B” бе разтоварен и натоварен отново на пристанище Балчик, като за целта бе мобилизиран целият пристанищен ресурс, информира капитан Кузман Попов. Товарът на кораба е 21 ТИР-влекача, които били предназначени за търговия. Цената на един влекач била 42 хил. лв., добави К. Попов. Причина за инцидента е не доброто укрепване на камионите, както и липсата на сертификат за качество на използваните стоманени въжета. Това сочи извършена проверка от Морска администрация - Варна. Корабът ще бъде задържан, докато не се поставят нови лашинги, отговарящи на всички изисквания. Извършените дейности са за сметка на корабособственика - сирийската фирма Hiba Shipping.

Корабът “Hiba - B” е предназначен за насипни товари, коментира началникът на порта. Хамбарите му са наполовина пълни с желязо, а през май тази година е бил втория обработен кораб от новия концесионер и е бил натоварен със слънчоглед. Маршрутът на плавателния съд е от Констанца, Румъния, за Сирия.

Вчера вечерта към 23 часа се очакваше да акостира друг кораб на пристанище Балчик.

СНИМКА НА БЕДСТВАЩИЯ КОРАБ

 


Сходни връзки

БЕДСТВАЩ СИРИЙСКИ КОРАБ БЕ СПАСЕН НА ПОРТ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди