изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-01 @ 11:34 EEST
ЗВЕНАТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ЩЕ РАБОТЯТ И В ИЗБОРНИЯ ДЕН    
Ред и сигурностЗа осигуряване нормалното провеждане на изборите на 22 октомври ръководството на МВР е разпоредило на звената "Български документи за самоличност" към областните дирекции "Полиция" да съдействат на всички граждани, които желаят да упражнят правото си да гласуват, съобщават от ОДП в Добрич.

 Във връзка с това звената за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 21 и на 22 октомври.
В седмицата преди изборите е създадена необходимата организация, която да позволи на гражданите, на които личните карти и валидни лични /зелени/ паспорти са изгубени или откраднати, както и на тези, чиито заявления за издаване на лична карта са в процес на обработка, да упражнят правото си на глас. На всеки гражданин, който пожелае това, в зависимост от конкретните възможности, ще се ускори издаването на заявената от него лична карта или ще му бъде издадено удостоверение за загубен, откраднат или унищожен документ за самоличност. Той ще послужи само пред секционната избирателна комисия в деня на изборите. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат и повреден или унищожен документ за самоличност и липсата на възможност да бъде издаден нова лична карта до края на работния ден на 20 октомври. За тази цел гражданите от 17 октомври до 15 часа на 22 трябва да подадат лично молба в ОДП или РПУ. От 15 до 17 часа в изборния ден молби се подават само в ОДП и всички РПУ.
Удостоверенията се издават след подаване и регистриране на заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес на заявителя. Това се отнася и за гражданите, които са родени до 31 декември 1931 г. включително и до момента не са подменили зеления си паспорт с лична карта. Същото е валидно за учениците и студентите, пожелали да гласуват в избирателна секция в населеното място, където се обучават, когато то е различно от населеното място по постоянния им адрес.
Трябва да се има предвид, че удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес, след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР. Молби за издаване на такива удостоверения  /придружени с друг валиден документ - паспорт, свидетелство за управление на МПС, удостоверение за раждане и др./ ще се приемат в рамките на работния ден от 17 до 21 октомври и до 15.00 часа на 22 октомври. Когато на лицето не е бил издаван нов български документ за самоличност към молбите се прилагат и два броя снимки. Удостоверението е с валидност до  приключване на изборния ден и се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ЗВЕНАТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ ЩЕ РАБОТЯТ И В ИЗБОРНИЯ ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди