изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:12 EEST
200 000 ЛВ. САНКЦИЯ НА БТК    
ИкономикаКомисията за защита на конкуренцията е наложила имуществена санкция в размер на 200 000 лв. на "БТК" АД - за извършено нарушение по чл. 18, т.1 от Закона за защита на конкуренцията и е постановила прекратяване на нарушението.

Това съобщиха от пресцентъра на държавната комисия. Производството е образувано по молба на "Сдружение за електронни комуникации", като предмет на спора е ценовата политика на БТК на пазара на фиксирани телефонни мрежи и предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги. В проучването си КЗК разглежда два подпазара - селищни и междуселищни телефонни разговори. Анализът показва, че съотношението между наложените от БТК цени, на едро и дребно, не позволява на новонавлизащите оператори да бъдат ефективни конкуренти. Те нямат възможност да покрият допълнителните си разходи по промотиране на услугите и същевременно да предложат адекватна на пазара цена. Комисията счита, че както при селищните, така и при междуселищните телефонни услуги, ответното дружество осъществява ценова преса и съзнателно цели да елиминира конкурентите си. Комисията за защита на конкуренцията приема, че БТК разполага с необходимата търговска свобода и е в състояние сама да избира своята ценова стратегия. В този смисъл, отговорността за предлаганите цени е на дружеството и не би следвало да се влияе от указанията или намесата на Комисията за регулиране на съобщенията.
 


Сходни връзки

200 000 ЛВ. САНКЦИЯ НА БТК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди